Z Álp doteraz vyzdvihli stovky ľudských pozostatkov, celé telo nenašli

TASR
27.3.2015 18:34

Francúzska polícia uviedla, že z havarovaného letu spoločnosti Germanwings, ktorý sa v plnej rýchlosti roztrieštil v neprístupnej časti francúzskych Álp, bolo doteraz vyzdvihnutých 400 až 600 kusov ľudských pozostatkov, ale celé telo nenašli žiadne

Z Álp doteraz vyzdvihli stovky ľudských pozostatkov, celé telo nenašli
SITA/AP

Identifikácia obetí bude náročná

Podľa slov francúzskej polície z havarovaného letu spoločnosti Germanwings bolo doteraz vyzdvihnutých 400 až 600 častí ľudských pozostatkov, ale celé telo nenašli žiadne.

Medzinárodné združenie leteckých dopravcov vyzvalo na dôkladné vyšetrenie utorňajšej civilnej havárie lietadla Germanwings. "Záujmom leteckej bezpečnosti najlepšie poslúžia úvahy urobené vo svetle komplexných a úplných informácií a pochopenia akejkoľvek nehody, alebo záležitosti týkajúcej sa bezpečia či bezpečnosti."

Bezpečnostné opatrenia

Medzinárodné združenie leteckých dopravcov dodalo, že dôkladné vyšetrenie havárie je pilierom bezpečného výkonu leteckého priemyslu.

Európska agentúra pre bezpečnosť letectva dočasne odporučila leteckým spoločnostiam, aby zabezpečili, že majú vždy v pilotnej kabíne najmenej dvoch členov posádky. Toto odporúčanie prijala "na základe dostupných informácií o nehode letu (Germanwings) a doterajších výsledkov technického vyšetrovania."

Príbuzní obetí sa postupne schádzajú k miestu tragédie

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok