Boss Borbély uzavrel s prokurátorom dohodu, pôjde za mreže

TASR
27.3.2015 11:40

Údajný čelný predstaviteľ sýkorovského gangu František Borbély uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste.

Boss Borbély uzavrel s prokurátorom dohodu, pôjde za mreže
TA3

Roky nepovšimnutý

Dohodli sa, že za založenie zločineckej skupiny a kšefty s drogami si za mrežami posedí šesť rokov a osem mesiacov a tiež, že mu majetok prepadne v prospech štátu. Dohodu ešte musí schváliť súd, informoval portál Aktuálne.sk. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal tento týždeň na Špecializovaný trestný súd návrh na schválenie dohody o vine a treste. Informáciu potvrdila hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

František Borbély býva označovaný za jedného z čelných predstaviteľov tejto skupiny. Zatiaľ čo iných policajti pozatvárali a niektorých už aj odsúdili, on ostával celé roky nepovšimnutý.

Borbély podniká v oblasti služieb. Jeho firmy prevádzkujú herne, reštaurácie, pivárne či kaviarne. Borbély spolu s Róbertom Lališom, alias Kýblom, vlastní nehnuteľnosť v bratislavskej Petržalke, je v nej herňa, ktorú prevádzkuje ich známy.

Stíhanie v kauze výpalného

V tejto časti hlavného mesta má Borbély spolu s Ladislavom Bališom, alias Dlhým Lacom, inú nehnuteľnosť. V nej je hotel. Bališa už za členstvo v zločineckej skupine, prípravu vraždy a ďalšie trestné činy odsúdili na 25 rokov.

Na tejto adrese sídli aj bezpečnostná služba Detektívna kancelária Františka Borbélyho. Podľa obchodného registra v nej figurujú osoby, ktoré majú k Borbélymu blízko. Borbélyho na slobode od roku 2006 stíhali v kauze výpalného v bratislavskom podniku U Matúša, ktorý medzičasom zavreli. Prípad sa však celé roky ťahá na súde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok