Kopilot Airbusu študoval rôzne letové scenáre, v minulosti trpel depresiami

TA3 SITA ČTK
26.3.2015 21:57

Tichý mladý muž, ktorý si splnil sen o tom, že raz bude lietať. Taký bol podľa priateľov a známych Andreas Lubitz, kopilot Airbusu A320, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania spôsobil tragický pád stroja spoločnosti Germanwings.

Kopilot mal v minulosti psychické problémy

Mladý pilot, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobil utorňajšie zrútenie nemeckého lietadla vo francúzskych Alpách, v minulosti prerušil svoj výcvik z dôvodu psychických problémov. Informoval o tom vo štvrtok na svojom konte na sociálnej sieti Twitter redaktor portálu nemeckého týždenníka Spiegel Mattias Gebauer.

Ten sa vo svojom príspevku odvolal na slová niekdajších spolužiakov pilota Andreasa Lubitza. Prestávku vo výcviku v roku 2009 ešte v priebehu štvrtka spolu s identitou mladého muža potvrdilo aj vedenie spoločnosti Germanwings, ktorému zrútený stroj patril. Odmietlo však špecifikovať dôvod pauzy. Podľa Gebauera ním bol takzvaný syndróm vyhorenia a s tým spojené depresívne stavy.

Polícia prehľadala Lubitzov dom

Nemeckí policajti prehladali düsseldorfský byt druhého kopilota zrúteného Airbusu a ďalšie miesta. Pátrajú po dokumentoch a iných dôkazoch na základe žiadosti francúzskej justície.

Prehliadky sa týkali dvoch bydlísk pilota. Úrady prehladali dom Lubitzových rodičov v obci Montabaur aj jeho byt na okraji Düsseldorfu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok