Putin: Západ pripravuje pred voľbami v Rusku sprisahanie

TASR
26.3.2015 18:57

Ruský prezident Vladimir Putin obvinil špiónov zo Západu zo sprisahania s cieľom podkopať jeho vládu a destabilizovať Rusko pred voľbami tým, že využívajú verejné organizácie na vlastné ciele.

Putin: Západ pripravuje pred voľbami v Rusku sprisahanie
SITA/AP

Kritika mimovládnych organizácií

Ruský líder to povedal na stretnutí s príslušníkmi Federálnej bezpečnostnej služby, ktorá je nástupkyňou tajnej služby KGB z čias Sovietskeho zväzu. Putin sa v prejave zameral na mimovládne organizácie poberajúce dotácie zo zahraničia a povedal, že Moskva kontrolu ich činnosti nezmierni.

"Pokusy západných bezpečnostných služieb využiť verejné mimovládne organizácie a nepolitické zoskupenia na vlastný úžitok, najmä diskreditáciu úradov a destabilizáciu situácie v Rusku, sa neskončili," povedal Putin, ktorého citovala tlačová agentúra Interfax.

"V období pred predvolebnými kampaňami v rokoch 2016 a 2018 sú plánované akcie," povedal Putin, bývalý agent KGB, vysokopostaveným predstaviteľom FSB v zmienke o nadchádzajúcich parlamentných a prezidentských voľbách v Rusku.

Putin pochválil prácu FSB

Putin ďalej vyzdvihol prácu ruských bezpečnostných služieb za zmarenie činnosti viac ako 300 zahraničných špiónov a agentov. Vyzval ich na zosilnenie ochrany štátnych tajomstiev, predovšetkým armádnych, pretože v dnešnom čase je to podľa neho "obzvlášť dôležité".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok