Polis: Smer by mal vyše 37 percent, v parlamente by boli aj národniari

TA3 SITA
26.3.2015 13:38

Ak by boli parlamentné voľby v marci, z víťazstva by sa tešila strana Smer. V parlamente by sa ocitli aj národniari Andreja Danka.

Sieť získala vyše 9 percent

V prípade, že by boli parlamentné voľby už v marci, najviac hlasov so ziskom 37,7 % by získala vládna strana Smer-SD. Druhé miesto by obsadila strana Sieť s výsledkom 9,3 %. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti by skončilo na tretej priečke s výsledkom 8,8 %.

Podporu osem percent zaznamenalo rovnako Kresťanskodemokratické hnutie a Most-Híd. Do národnej rady by sa dostala aj Slovenská národná strana, ktorú by volilo 6,2 % voličov. Do parlamentu by sa podľa prieskumu nedostala Strana maďarskej komunity, ktorú by volilo 4,7 % respondentov. Stranu Sloboda a Solidarita by volilo 3,8 %, hnutie NOVA 2,8 % opýtaných.

Podpora SDKÚ-DS bola v prieskume na úrovni 2,2 %, Komunistickú stranu Slovenska by chcelo v národnej rade 2,1 % respondentov, Ľudovú stranu - Naše Slovensko by volilo 1,5 % rovnako ako stranu Skok.

Smer by mal 73 mandátov

Respondentov sa v prieskume pýtali: "Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?" Preferencie vyrátali z 59 % účasti. Nerozhodnutých bolo 27 % respondentov, voliť by nešlo 14 %.

Ak by sa voľby skončili zhodne s prieskumom, Smer-SD by mal v zákonodarnom zbore 73 poslaneckých mandátov, Sieť by získala 18 kresiel, OĽaNO by patrilo 17 miest. Z KDH a Mostu-Híd by do parlamentu išlo po 15 poslancov a 12 stoličiek by patrilo národniarom.

Dáta vyplynuli z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorý robila od 17. do 23. marca na vzorke 1 448 respondentov starších ako 18 rokov na území celej republiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok