Nitra v piatom zápase semifinálovej série jasne zvíťazila nad Bystricou

TASR
25.3.2015 19:41

Hokejisti HK Nitra triumfovali v piatom semifinále extraligovej play off na svojom ľade nad HC'05 Banská Bystrica 5:2 a v sérii vedú 3:2 na zápasy. Šiesty duel je na programe v piatok o 17.00 h na ľade Banskej Bystrice.

Nitra v piatom zápase semifinálovej série jasne zvíťazila nad Bystricou
SITA/Martin Havran

Hostia mali výborný štart do zápasu, keď už v 1. minúte skóroval Hudec. Domáci vyrovnali v 9. zásluhou Königa a v 13. už viedli po góle L. Nováka. Ďalší priebeh už bol v réžii Nitry, ktorá v druhej tretine pridala dva góly z hokejok Tománeka a L. Nováka a v 52. zvýšil H. Ručkay už na 5:1. Hostia v závere už iba skorigovali zásluhou Kudrnu.

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Góly: 9. König (Tománek), 13. L. Novák (Tománek, König), 22. Tománek (Stümpel, L. Novák), 32. L. Novák (Stümpel, Kuzma), 52. H. Ručkay (Slovák, Milo) - 1. Hudec (Surový, Handzuš), 56. Kudrna (Kytnár).

Rozhodovali: Jonák, Müllner - Šefčík, Výleta

Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: M. Novák 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 1:0, 3600 divákov (stav série: 3:2)

Zostavy: HK Nitra: Lakosil - Milo, Mezei, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bednár - L. Novák, Stümpel, Tománek - Pupák, Štefanka, Bajtek - Slovák, Školiak, H. Ručkay - J. Ručkay, Lelkeš, Mráz - Piačka
HC'05 B. Bystrica: Košarišťan (32. Andersson) - Čížek, Gründling, Kousalík, Bambúch, Jaborník, Guimond, Biro, M. Rosandič - Hudec, Handzuš, Surový - Kudrna, Kytnár, White - Kafka, Preisinger, Handlovský - Lamper, Zigo, Matoušek

Priebeh zápasu:

Bystričania mali výborný štart do zápasu a už v 47. sekunde sa ujali vedenia. Po chybe domácej obrany sa dostal Hudec sám proti brankárovi a skúsený útočník nezaváhal - 0:1. Hostia mohli ísť o pár minút neskôr aj do dvojgólového vedenia, ale nevyužili úvodnú presilovku zápasu a krátko po nej Kafka v dobrej pozícii mieril tesne vedľa. Za zahodené šance pykali v 9. minúte.

Tománek nabil Königovi a ten tvrdou strelou príklepom vyrovnal - 1:1. V 13. minúte už Nitra viedla vďaka využitej presilovke po faule na Tománka. Faulovaný hráč prihral pred bránku voľnému L. Novákovi a ten upravil na 2:1. Aj keď boli hostia strelecky aktívnejší do prestávky sa im už nepodarilo vyrovnať. Najbližšie ku gólu mal Surový, ktorý však tesne minul odkrytú bránku.

Úvod druhého dejstva zvládli lepšie domáci, ktorí síce nepremenili dohrávanú presilovku, ale už pár sekúnd po jej uplynutí predviedli podobnú akciu ako pri Königovom góle, no tentoraz nabil Stümpel Tománkovi a ten prestrelil Košarišťana - 3:1. Po hluchej desaťminútovke zvýšili domáci v 32. minúte už na rozdiel troch gólov, keď sa po rýchlom brejku presadil opäť L. Novák - 4:1. Tréner hostí reagoval zmenou brankára a tak Košarišťana vystriedal Andersson. V závere druhej tretiny leteli na ľadovú plochu predmety z tribúny, pričom jeden z nich zasiahol rozhodcu. Nasledovala úprava ľadovej plochy a po nej sa dohralo zvyšných 22 sekúnd tretiny.

V tretej tretine si Nitra strážila pohodlný trojgólový náskok. Hostia si vypracovali vážnejšiu šancu v 46. minúte, no Handzuš nenamieril presne. Bystričania sa nepresadili ani v ďalšej presilovke a tak v 52. minúte opäť pykali. Slovák z ľavej strany prihral pred bránku H. Ručkayovi a ten zvýšil už na 5:1. V 56. minúte ešte skorigoval výsledok Kudrna - 5:2. V závere sa duel už len dohrával a tak sa z triumfu tešili domáci hokejisti, ktorí vedú v sérii 3:2 na zápasy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok