Grécko predloží plán reforiem do budúceho pondelka

SITA TA3
24.3.2015 13:58

Grécko predloží návrh hospodárskych reforiem do budúceho pondelka a dúfa, že partneri v eurozóne mu následne uvoľnia finančnú pomoc. Vyhlásil to v utorok vládny hovorca Gabriél Sakellarídis.

Tsipras rokoval s Merkelovou

Grécky premiér Aléxis Tsípras v pondelok rokoval s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, nie je však isté, či sa im podarilo prekonať nezhody v otázke reforiem, ktoré musia Atény zaviesť, aby urýchlene získali ďalšie peniaze od medzinárodných veriteľov.

"Stane sa tak najneskôr do pondelka," povedal Sakellarídis a dodal, že reformný balík nebude zahŕňať opatrenia proti recesii, ale štrukturálne zmeny. Tsípras a Merkelová podľa neho diskutovali o koncepte reforiem, nešli však do hĺbky. "Verím, že sa podarilo nájsť body zblíženia," dodal hovorca.

Schulz verí v dohodu

Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz medzitým vyjadril dôveru, že na podmienkach sprístupnenia finančnej pomoci sa Grécko s eurozónou dohodne ešte tento týždeň.

"Myslím si, že do konca týždňa sa dosiahne nová dohoda, ktorá by mala postačovať na uvoľnenie najnaliehavejšej finančnej pomoci," citoval Schulza v utorok taliansky denník La Repubblica. Na predloženie "dôveryhodného, podrobného a definitívneho" plánu bude mať potom Grécko čas najviac tri mesiace, dodal šéf Európskeho parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok