Zverejnili video, ktoré malo zachytiť Janukovyčovu smrť v Bajkale

TA3 TASR ČTK
24.3.2015 18:58

Video, o ktorom sa predpokladá, že zachytáva smrť syna ukrajinského exprezidenta, natočili zrejme mobilným telefónom.

Zverejnili video, ktoré malo zachytiť Janukovyčovu smrť v Bajkale
Twitter @24todayneteng

Chceli sa len fotografovať

Na videu vidieť, ako zmizlo čierne auto pod ľadom. S Viktorom Janukovyčom mladším išlo spolu v aute päť ďalších pasažierov. Podľa ruského ministerstva skupina šiestich ľudí aj napriek zákazu vošla s mikrobusom na Bajkal. Cestujúci si chceli urobiť niekoľko fotografií.

K nehode došlo neďaleko Mysu Choboj na ostrove Oľchon. Piatich cestujúcich zachránili, vodič však zahynul. V tejto oblasti je jazero hlboké približne 20 metrov.

V Rusku so zmeneným menom

Zdroj v ruských silových štruktúrach pre agentúru RIA Novosti pripustil, že Janukovyč mohol používať priezvisko Davydov v rámci programu na ochranu svedkov. Preto sa hneď nepotvrdila správa, že medzi mŕtvymi je syn bývalého prezidenta.

Viktor Janukovyč starší bol minulý rok vo februári zosadený z funkcie ukrajinského prezidenta a potom utiekol do Ruska. Odišli aj dvaja jeho synovia. Viktor Janukovyč mladší bol známy svojou vášňou pre autá. V dobe, keď bol jeho otec prezidentom, zaobstaral si veľké množstvo exkluzívnych vozidiel.

Bez mena a kríža

Viktora Janukovyča mladšieho v pondelok pochovali na vojenskom cintoríne v krymskom Sevastopole. Agentúre Kryminfo to oznámil jeden z duchovných tamojšieho chrámu sv. Mikuláša.

Podľa agentúry Ukrinform nie je na hrobe Janukovyča ml. tabuľka s menom ani kríž, len množstvo kytíc a vencov so stuhami. Niektoré ukrajinské médiá zverejnili aj snímky predpokladaného hrobu Janukovyča mladšieho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok