Snoubordistka Medlová predviedla skok, ktorý zatiaľ nezvládla žiadna žena

SITA TA3
23.3.2015 21:45

Slovenská reprezentantka v snoubordingu Klaudia Medlová vyšperkovala úspešnú sezónu na výberovom podujatí Nine Queens v Rakúsku.

Snoubordistka Medlová predviedla skok, ktorý zatiaľ nezvládla žiadna žena
SITA/AP

Úspech po boku olympijskej víťazky

Počas týždňového podujatia, náplňou ktorého bolo najmä fotografovanie najlepších svetových jazdcov vo freestyle snoubordingu či akrobatickom lyžovaní, Medlová ako prvá žena na svete predviedla double backside rodeo 900 mute.

Výkon 21-ročnej Liptáčky bol po boku olympijskej víťazky v slopestyle zo Soči 2014 Američanky Jamie Andersonovej, ktorá nad snežným hradom "vykúzlila" skok frontside 1080 mute, najhodnotnejším výkonom celej akcie.

O trik sa pokúšala päť rokov

"Bol to jeden z najkrajších dní celej sezóny. Byť porovnávaná s Jamie Andersonovou je pre mňa česť!" uviedla Klaudia Medlová prostredníctvom svojej oficiálnej prezentácie na sociálnej sieti. Slovenská snoubordistka sa o spomenutý trik double backside rodeo pokúšala už päť rokov, prvýkrát na podujatí Nokia Snowboard X Tour ešte v roku 2010.

Akýmsi vyvrcholením týždňovej akcie Nine Queens bola súťaž účastníčok, v ktorej skončila Klaudia Medlová druhá za Nórkou Kjersti Östgaardovou-Buaasovou. Na podujatí nechýbala ani slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková, ktorá si narazila koleno a z preventívnych dôvodov nepokračovala ako lyžiarka, ale ako fotografka a porotkyňa sobotňajšej súťaže.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok