Začína sa Týždeň slovenských knižníc, odpúšťajú sa aj pokuty

TASR
23.3.2015 17:41

Aj knižnica v bratislavskej Petržalke tento týždeň nebude dávať za neskoré vrátenie kníh pokuty, nových čitateľov zaregistruje zadarmo a bezplatne im predĺži aj platnosť čitateľského preukazu.

Začína sa Týždeň slovenských knižníc, odpúšťajú sa aj pokuty
TASR

Knižnica ponúka nové typy preukazov

Ako informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová, nový typ preukazu môžu dostať napríklad rodiny. Knižnica naň zaregistruje jedného dospelého a dve deti, alebo dvoch dospelých a jedno dieťa. "K tomu ako bonus rodina dostane bezplatné registrovanie v pobočke spoločensko-vednej, populárno-náučnej a cudzojazyčnej literatúry na Vavilovovej ulici," dodala hovorkyňa.

Druhým novým typom preukazu je kombinovaný. Ten zase umožňuje registráciu v dvoch pobočkách, pričom knižnica ich prevádzkuje celkom desať.

Noc v knižnici s Andersenom

V stredu 25. marca o 13.00 si návštevníci v pobočke Vavilovova môžu pozrieť výstavu prác z paličkovanej čipky s názvom Prebúdzanie jari, ktorá bude spojená s ukážkami prác. V piatok 27. marca sa zase 20 najlepších a najaktívnejších detských čitateľov zúčastní na podujatí Noc v knižnici s Andersenom. Témou noci je Európske pexeso, zábavné cestovanie a spoznávanie európskych štátov. Hosťami budú ilustrátori Mária Nerádová a Ďuro Balogh.

Týždeň slovenských knižníc potrvá do soboty 28. marca.

Témy: Petržalka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok