Potvrdili smrť Janukovyčovho syna, zahynul v mrazivých vodách Bajkalu

TA3 TASR
23.3.2015 16:14

Bývalá vládnuca strana na Ukrajine potvrdila smrť mladšieho syna zosadeného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča.

Potvrdili smrť Janukovyčovho syna, zahynul v mrazivých vodách Bajkalu
SITA/AP

Janukovyč zahynul jediný

Vedenie Strany regiónov vyjadrilo sústrasť rodičom tragicky zosnulého Viktora Janukovyča mladšieho, ktorý bol jej poslancom v ukrajinskom parlamente, ako aj jeho vdove Oľge a synovi Iľjovi.

Vo vyhlásení Strany regiónov sa neuvádzajú okolnosti Janukovyčovej smrti. Ukrajinské médiá už uplynulú nedeľu informovali, že Janukovyč mladší prišiel o život minulý piatok na Bajkale, keď sa pod minibusom, ktorý šoféroval, preboril ľad.


Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie na žiadosť novinárov potvrdilo, že na Bajkale sa v daný deň skutočne odohrala tragédia, ktorá si vyžiadala život vodiča minibusu. Hovorca bajkalského záchranného tímu súčasne uviedol, že "medzi obeťami a zranenými nie je nikto s priezviskom Janukovyč."

Zrejme používal cudzie meno

Hovorca potvrdil, že v piatok 20. marca došlo neďaleko Mysu Choboj na ostrove Oľchon v Bajkalskom jazere k nehode, pri ktorej sa minibus značky Volkswagen so šiestimi ľuďmi potopil pod ľad. Piatich cestujúcich zachránili, vodič však zahynul. Hovorca dodal, že všetky osoby z auta boli identifikované, ich mená však nezverejnia.

Ako informovala agentúra TASS, obeťou je Viktor Davydov, narodený v roku 1981 - v rovnakom roku sa narodil aj Janukovyč mladší. Zdroj v ruských silových štruktúrach pre agentúru RIA Novosti pripustil, že Janukovyč mohol používať priezvisko Davydov v rámci programu na ochranu svedkov. 

Podľa agentúry RIA Novosti odvolávajúcej sa na nemenovaného priateľa Janukovyča mladšieho, telesné pozostatky už dopravili na Krym. Cirkevné obrany sa podľa predbežného plánu uskutočnia v utorok v niektorom z chrámov Sevastopolu, pohreb je údajne naplánovaný na stredu a bude sa konať v Jalte. Podľa zdroja je možné, že príbuzní tieto plány ešte zmenia, najmä v prípade prílišného záujmu médií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok