Rezort dopravy chce dokončiť rozšírenie diaľnice D1 do Trnavy

TASR
22.3.2015 11:43

Diaľnica D1 z Bratislavy do Trnavy má síce aj v súčasnosti šesť pruhov, no toto riešenie je iba dočasné. Cesta sa musí ešte definitívne dobudovať, chýbajú jej odstavné pruhy a pribudnúť majú aj súbežné cesty.

Rezort dopravy chce dokončiť rozšírenie diaľnice D1 do Trnavy
SITA/Ján Slovák

Hľadajú financie

Z eurofondov sa jej rozšírenie zaplatiť nedá, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja preto hľadá možnosti, ako projekt zafinancovať. "Ministerstvo aktuálne hľadá dodatočné zdroje, ako zabezpečiť výstavbu na úsekoch, ktoré nie je možné financovať z eurofondov," uviedol hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa.

Národná diaľničná spoločnosť pritom v súčasnosti zabezpečuje vypracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie na dva úseky tejto diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou.

Až táto dokumentácia má podľa Kóňu presne určiť rozsah a predpokladané náklady na dostavbu cesty. Momentálne preto podľa neho nie je možné ani určiť termín začiatku výstavby.

Odstavné pruhy i kolektory

Diaľnica D1 do Trnavy je tak stále len akoby vo výstavbe. Po jej definitívnom dokončení majú na ceste pribudnúť odstavné pruhy.

Zároveň sa majú vybudovať aj dve cesty, ktoré budú viesť popri šesťpruhu. Pôjde o takzvané kolektory, ktoré by mali zabezpečovať napájanie vodičov z priľahlých obcí na šesťprúdovú diaľnicu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok