Výnosy BMW Group vlani presiahli 80 miliárd eur

SITA
22.3.2015 10:56

Výnosy BMW Group vlani vzrástli o 5,7 % na 80,4 miliardy eur. Ako ďalej informovala spoločnosť, zisk pred započítaním zisku z finančných operácií sa zvýšil o 14,3 % na 9,12 miliardy eur.

Výnosy BMW Group vlani presiahli 80 miliárd eur
SITA/AP

Dosiahli nové maximá

Zisk pred zdanením stúpol o 10,3 % na 8,707 miliardy eur, pričom čistý zisk vykázal nárast o 9,2 % na 5,82 miliardy eur. “Aj minulý rok sa nám darilo. Dosiahli sme nové maximá v oblasti predaja, výnosov aj zisku skupiny,“ uviedol predseda predstavenstva BMW AG Norbert Reithofer.

V sledovanom období prekročil objem predaja po prvý raz v histórii BMW Group hranicu dvoch miliónov a po náraste o 7,9 % dosiahol 2,12 mil. predaných vozidiel. Podľa zverejnených informácií spoločnosť navrhuje dividendy vo výške 2,9 eura na každú kmeňovú akciu.

“Správna a dozorná rada navrhnú akcionárom na ročnom valnom zhromaždení, ktoré sa bude konať 13. mája tohto roka, aby sa dividenda zvýšila na nové maximum vo výške 2,9 eura na každú kmeňovú akciu a 2,92 eura na každú prioritnú akciu, čo zodpovedá distribučnému pomeru v hodnote 32,7 %,“ priblížila spoločnosť.

Prémiové autá a motorky

BMW Group mala na konci sledovaného obdobia celosvetovo 116 324 zamestnancov, pričom v ostatnom roku sa medziročne zvýšil o 5,4 %. V tomto roku chce skupina podľa slov Reithofera dosiahnuť ďalší rast svetového predaja, a teda aj novú rekordnú úroveň dodávok.

Spoločnosť BMW Group je vďaka značkám BMW, MINI a Rolls-Royce najväčším výrobcom prémiových automobilov a motocyklov na svete. Okrem toho ponúka aj produkty značkového financovania a služby osobnej mobility. Medzinárodný koncern prevádzkuje 30 výrobných a montážnych podnikov v 14 krajinách a predajnú sieť so zastúpeniami vo viac ako 140 krajinách.

Témy: BMW Rolls-Royce
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok