Slovenské deti sú už doma, z Tuniska ich priviezol vládny špeciál

TA3 TASR
20.3.2015 09:57

Vládny špeciál doviezol z Tuniska členov Detského folklórneho súboru Klnka z bratislavskej Dúbravky. Približne 30-členný súbor bol v tuniskej metropole od polovice marca na výlete a podľa plánu tam mal ostať do utorka budúceho týždňa.

Masaker turistov pred múzeom

Lietadlo vyslali ministerstvo vnútra spolu s rezortom diplomacie. Tunisko sa totiž spamätáva z mimoriadne krvavého teroristického útoku a niektoré krajiny vyzvali svojich občanov, aby necestovali do regiónu.

Ozbrojenci spustili v stredu paľbu na turistov vystupujúcich z autobusov pred tuniským národným múzeom, pričom zabili 19 ľudí, z toho 17 cudzincov. Ďalších vzali ako rukojemníkov vo vnútri múzea, kam utiekli. Bezpečnostné sily vtrhli do múzea Bardo neďaleko parlamentu v centre Tunisu o dve hodiny neskôr, zabili dvoch militantov ozbrojených kalašnikovmi a oslobodili všetkých rukojemníkov.

Medzi zabitými sú Poliaci, Taliani, Španieli, Nemci, Kolumbijčania, Japonci, Austrálčan a Francúz. Vyše 40 ľudí utrpelo zranenia. Pri operácii zahynul aj jeden Tunisan a jeden policajt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok