Bratislava sa podľa Nesrovnala ocitla na pokraji finančného kolapsu

TA3 SITA
19.3.2015 19:21

Veľké dlhy, nesplatené faktúry, zbabrané dôležité projekty. V takom stave vidí Bratislavu súčasný primátor Ivo Nesrovnal. Neoprávnené výdavky pri výstavbe Starého mosta by sa údajne mohli vyšplhať aj na niekoľko miliónov eur.

Bratislava stále nemá rozpočet

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal zvolal na štvrtok mimoriadne zasadnutie Mestskej rady s jediným bodom programu, a tým bolo rokovanie o rozpočte Bratislavy na rok 2015. Nikto z prítomných nebol proti návrhu rozpočtu.

Na rokovaní štvrtkovej mimoriadnej Mestskej rady sa z celkového počtu 30 členov zúčastnilo 19. Až 14 členov podporilo návrh na prerokovanie rozpočtu v mestskom zastupiteľstve. Členovia Mestskej rady mali možnosť o rozpočte diskutovať so všetkými vedúcimi útvarov magistrátu.

„Ak chceme Bratislavu posunúť dopredu, musíme sa naučiť spolu komunikovať a hľadať spoločné riešenia v prospech mesta. Hlavné mesto a mestské časti musia tvoriť jeden kompaktný celok. Magistrát musí byť partnerom pre všetkých,“ uzavrel primátor Nesrovnal.

„Rozpočtové provizórium Bratislave škodí. Je potrebné, aby mesto fungovalo čo najrýchlejšie podľa jasných pravidiel,“ zdôraznil na záver primátor Nesrovnal. Primátor je pripravený pokračovať v rokovaniach o návrhu rozpočtu tak, aby bol prijatý čo najskôr. Najbližšie sa bude o rozpočte rokovať v pondelok 23. marca na ďalšej finančnej komisii. O zaradení návrhu rozpočtu do programu na rokovanie mestského zastupiteľstva sa bude hlasovať na najbližšom mestskom zastupiteľstve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok