Firma Sharp plánuje vo svete prepustiť tisícky zamestnancov

SITA
19.3.2015 10:45

Japonský výrobca elektroniky a displejov chce prepustiť tri tisíc ľudí v Japonsku, a to formou predčasného odchodu do dôchodku. Ďalších tri tisíc ľudí plánuje spoločnosť prepustiť v zahraničí.

Firma Sharp plánuje vo svete prepustiť tisícky zamestnancov
SITA/AP

Japonský výrobca elektroniky a displejov Sharp Corp plánuje zrušiť asi šesťtisíc pracovných miest, čo predstavuje viac ako desať percent jeho celkovej pracovnej sily. Prepúšťanie je súčasťou celkovej reštrukturalizácie, ktorá bude firmu stáť viac ako 200 mld. japonských jenov.

Spoločnosť zamestnávala na konci minulého roka asi 50 tis. zamestnancov. Dôvodom by mali byť očakávania spoločnosti, podľa ktorých Sharp vykáže tretiu ročnú stratu za posledné štyri roky, a to najmä pre pokles predaja obrazoviek pre smartfóny v Číne. Ten totiž negatívne ovplyvnil nečakaný úspech konkurenčnej firmy Japan Display.

Spoločnosť Sharp už minulý mesiac uviedla, že vo svojom účtovnom roku, ktorý končí v marci, očakáva čistú stratu v sume 30 mld. JPY, hoci predchádzajúci odhad počítal s čistým ziskom 30 mld. JPY. Firma tiež informovala, že zvažuje niekoľko možností reštrukturalizácie, žiadne rozhodnutie však zatiaľ neurobila.

Témy: Čína Japonsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok