Sýrčania dobyli dedinu Handarat severne od Aleppa

TASR
18.3.2015 16:20

Sýrska armáda dobyla dedinu Handarat severne od mesta Aleppo, ktoré je čiastočne obsadené povstalcami. Vládne ozbrojené zložky tým rozšírili kontrolu nad územím, ktoré ozbrojené skupiny používajú ako trasu pre dodávky zásob do tohto mesta.

Sýrčania dobyli dedinu Handarat severne od Aleppa
SITA/AP

Odstránili teroristické živly

Boje v okolí dediny, ktorá sa nachádza v oblasti hlavnej zásobovacej cesty do Aleppa, však pokračovali - podľa SOHR podnikla armáda viacero leteckých útokov. Informovali o tom štátne médiá i Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva so sídlom v Británii.

Sýrska armáda podporovaná spriatelenými milíciami dobyla Handarat po desiatich dňoch ťažkých bojov s bojovníkmi sýrskej odnože teroristickej siete al-Káidy Front an-Nusra a ďalšími islamistickými brigádami.

Štátna televízia oznámila, že armáda úplne ovládla dedinu Handarat i oblasť v jej okolí po "odstránení posledných teroristických živlov".

Aleppo je centrom bojov

Sýrske mesto Aleppo s 1,2 miliónmi obyvateľov, ktoré je už stáročia významnou hospodárskou a kultúrnou metropolou Sýrie, je obliehané už celé mesiace. Sýrska armáda sa usiluje v rámci veľkej ofenzívy voči povstalcom obkľúčiť a obsadiť celé okolité územie s cieľom vytlačiť vzbúrencov z druhého najväčšieho mesta Sýrie.

Aleppo na severozápade Sýrie je aktuálne centrom bojov medzi provládnymi silami a celou škálou povstaleckých skupín vrátane sýrskej odnože teroristickej siete al-Káida, frontu an-Nusra, islamistických brigád a Západom podporovaných povstalcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok