Čižnár zrušil obvinenia v kauze nákupu odpočúvacieho systému

SITA
16.3.2015 12:12

Prípad nákupu odpočúvacieho systému vyšetrovala Národná kriminálna agentúra pod dozorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Milan Krajniak a Marcel Klimek boli obvinení z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spáchaného formou spolupáchateľstva.

Čižnár zrušil obvinenia v kauze nákupu odpočúvacieho systému
TASR

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár zrušil rozhodnutie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a vyšetrovateľky Národnej kriminálnej agentúry o vznesení obvinenia v takzvanej kauze odpočúvacieho systému proti Milanovi Krajniakovi a Marcelovi Klimekovi, ktorí boli blízki spolupracovníci Daniela Lipšica, keď bol ministrom vnútra.

Ako povedal Krajniak, Čižnár v odôvodnení rozhodnutia konštatuje, že Kováčik sa neriadil zákonnými ustanoveniami. “Doterajším vyšetrovaním bolo bez pochybností preukázané, že dodaný systém nebolo možné ihneď kompletne uviesť do prevádzky, nie však pre zavinené alebo nezavinené konanie oboch obvinených, ale z objektívnych príčin stojacich mimo oboch obvinených,” píše sa podľa Krajniaka v odôvodnení.

Prípad nákupu odpočúvacieho systému vyšetrovala Národná kriminálna agentúra pod dozorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Krajniak a Klimek boli obvinení z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spáchaného formou spolupáchateľstva. Architektúra odpočúvacieho systému bola zakúpená v roku 2011.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok