Mladý Prešovčan, ktorý napadol revízora, ide do väzby

SITA
12.3.2015 16:57

Okresný súd v Prešove rozhodol, že 17-ročný mladík, ktorý v utorok v trolejbuse prešovskej MHD napadol revízora, pôjde do väzby.

Mladý Prešovčan, ktorý napadol revízora, ide do väzby
TASR/Milan Kapusta

Drobné poranenia

Ako informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák, súd tak rozhodol, lebo existujú dôvodné obavy, že do súdneho procesu môže ujsť alebo bude pokračovať v takomto konaní. Rozsudok je právoplatný.

Neplnoletý, 17-ročný Jakub z Prešova, napadol v MHD revízora po tom, ako od neho žiadal predložiť cestovný lístok. Mladík sa mu najprv verbálne vyhrážal, neskôr začal do revízora sácať a pokúšal sa ho udrieť päsťou do tváre.

Revízorovi spôsobil drobné poranenia, ktoré si nevyžiadali lekárske ošetrenie. Napadnutý revízor privolal políciu, ktorá nespratníka zadržala a pri dychovej skúške u neho zistila požitie alkoholu s výsledkom 0,98 mg/l.

Hrozia mu až tri roky

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin výtržníctva. Obvinený Jakub bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bol na neho spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Pri dokázaní viny mu hrozia až tri roky odňatia slobody.

V krátkom čase je to už druhý útok v prešovskej MHD. Prvý prípad sa týkal útoku troch mladíkov na cestujúceho v trolejbuse. Aj o ich treste rozhodne súd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok