Kučer utvoril rekord LM v rýchlosti vylúčenia

SITA
12.3.2015 09:16

Ukrajinský futbalista Alexander Kučer zo Šachtaru Doneck sa stal najrýchlejšie vylúčeným hráčom v histórii Ligy majstrov. Obranca videl červenú kartu už po 153 sekundách hry stredajšej odvety osemfinále na ihrisku Bayernu Mníchov.

Kučer utvoril rekord LM v rýchlosti vylúčenia

V Allianz Arene prekonal doterajší rekord Valériena Ismaela z Werderu Brémy, ktorý v roku 2004 musel odísť predčasne pod sprchy v čase 5:52 min.

Kučer pykal za faul na Maria Götzeho v čistej šanci v pokutovom území, škótsky hlavný arbiter William Collum neváhal vytiahnuť červenú kartu. Následne nariadenú penaltu bez problémov premenil Thomas Müller. Bayern si napokon so Šachtarom poradil hladko 7:0 a postúpil do štvrťfinále.

"Chcel som hrať loptu, ale nezasiahol som ju. Nemyslím si však, že by to bolo na červenú kartu. Kontakt tam síce nejaký bol, Götze spadol a rozhodca sa rozhodol. Tréner ma podporil, chcel by som mu za to poďakovať. Nezbavuje ma to zodpovednosti. Je veľmi ťažké hrať 90 minút v desiatich proti jednému z najlepších svetových mužstiev," zareagoval Kučer. "Po rýchlej červenej karte sa nám rozsypal náš systém a už sme nedokázali zastaviť rozbehnutý stroj Bayernu ako v prvom stretnutí," priznal tréner Šachtaru Mircea Lucescu. 

Najrýchlejšie vylúčenia od začiatku zápasov v histórii LM:
2:33 min Alexander Kučer (Šachtar Doneck) - 11. marca 2015 proti Bayernu Mníchov 
5:52 min Valérien Ismael (Werder Brémy) - 14. septembra 2004 proti Interu Miláno 
5:59 min Craig Bellamy (Newcastle United) - 27. novembra 2002 proti Interu Miláno 
6:00 Frédéric Déhu (Lens) - 9. decembra 1998 proti Dinamu Kyjev 
6:47 Hector Herera (Porto) - 22. októbra 2013 proti Petrohradu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok