Reportéra okradli priamo pred kamerou, keď informoval o prezidentovi

TA3, BBC, ČTK
11.3.2015 21:00

Prepad priamo pred zapnutou kamerou zažil jeden z najznámejších moderátorov juhoafrickej televízie. Na začiatku živého vstupu do vysielania ho okradlo niekoľko mužov.

Reportéra okradli priamo pred kamerou, keď informoval o prezidentovi
youtube

Gang pred nemocnicou

Diváci juhoafrickej televízie napokon videli zábery, na ktorých zlodeji bez ohľadu na kameru okrádajú redaktora Vuyoa Mvoka aj jeho podporný tím.

Gang zlodejov úradoval vo chvíli, keď chcel redaktor informovať o hospitalizácii zambijského prezidenta Edgara Lungua v Johannesburgu.

Televízny štáb si pred nemocnicou rozložil techniku. Odrazu sa v zábere objavilo niekoľko mužov, ktorí vyzerali, akoby niečo hľadali. Mvoko nestihol zareagovať, pretože ho oslňoval reflektor.

Neskôr redaktora odtiahli mimo záber, údajne naňho namierili zbraň a žiadali peniaze a mobilné telefóny.

Prepadli nás

„Nemohol som pochopiť, prečo prechádzajú priamo pred kamerou, pretože svetlo bolo zapnuté a oni to mohli ľahko vidieť, aj naše auto malo značku televízie, takže mohli vedieť, že toto je živé vysielanie,“ povedal otrasený redaktor.

Keď zistil čo sa deje, do zapnutého mikrofónu zvolal: "Prepadli nás." Štyria ozbrojení muži si z miesta odniesli prenosné počítače, mikrofóny a ďalšiu televíznu techniku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok