Najväčšia súťaž psov na svete vyústila v Británii do záhadnej vraždy

TASR
9.3.2015 18:22

Obeťou sa stal šampión - írsky seter. Jeho majiteľka uviedla, že mu dal niekto zožrať plátok mäsa otrávený jedom.

Najväčšia súťaž psov na svete vyústila v Británii do záhadnej vraždy
(SITA/AP)

Príliš veľká súťaživosť

Smrť trojročného Jaggera otriasla britskou súťažou Crufts, ktorá sa koná každoročne už od panovania kráľovnej Viktórie a rozrušila kruhy fanúšikov psích výstav. Niektorí znalci totiž tvrdia, že na nich už vládne príliš veľká súťaživosť.

Dee Milliganová-Bottová, spolumajiteľka Jaggera, ktorého rodokmeňové meno je Thendara Satisfaction oznámila, že podľa výsledkov pitvy zožral plátok mäsa kontaminovaný niekoľkými druhmi jedu a to psovi spôsobilo po návrate do Belgicka bolestivú smrť.

Páchateľom údajne nebol žiaden z vystavovateľov

Majiteľka vyzvala ostatných kolegov a chovateľov, aby po travičovi pátrali. "Žiadam vás všetkých, aby ste sa zjednotili a spoločne pátrali po páchateľovi, ktorý to urobil," uviedla Milliganová-Bottová, ktorá je skúsenou majiteľkou svorky írskych setrov a afganských chrtov a zároveň porotkyňou na súťaži Crufts.

Hoci pitva ukázala, že šampión musel byť otrávený ešte na súťaži, majiteľka odmietla obviniť niektorého z konkurentov. Podľa jej názoru páchateľom nebol žiaden z vystavovateľov psov.

Mohlo ísť o zámenu?

Jagger uhynul v dome svojho spolumajiteľa v Belgicku 26 hodín po návrate zo súťaže, počas ktorej už mal bolesti. Niektoré britské noviny zverejnili špekulácie, že sa možno stal obeťou zámeny totožnosti, keďže aj jeho nevlastný súrodenec Pot Noodle je na výstavách úspešným psom.

Majitelia psov sa každý rok nahrnú do priestranného konferenčného centra pri anglickom meste Birmingham, kde sa súťaž Crufts koná, a predstavia svoje čistokrvné psy proti 21 500 ďalším rivalom. Podujatie pozostáva zo série súťaží, ktorá vyvrcholí vyhlásením toho najlepšieho z najlepších.

Titul získal v nedeľu škótsky teriér z Ruska, dva dni po Jaggerovej smrti. Na budúci týždeň ešte odborníci vykonajú toxikologické testy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok