Tůma vyhral boj s rakovinou a opäť trénuje

SITA
2.3.2015 12:16

Bývalý hráč Považskej Bystrice či Nových Zámkov sa dostal z ťažkej choroby.

Tůma vyhral boj s rakovinou a opäť trénuje
CTK

Český hádzanár známy aj zo slovenských paluboviek Marek Tůma je veľký bojovník. Zvládol aj najťažší boj so zákernou chorobou a už sa opäť môže venovať športu.

Prvé problémy sa objavili v októbri 2013. Rok a pol trvala jeho vynútená pauza. Počas tohto obdobia absolvoval chemoterapiu a operáciu. Nezlomilo ho ani to, keď sa zdravotné ťažkosti znova ohlásili vlani v lete, keď sa už začal pripravovať na comeback. Teraz je už všetko v poriadku a od januára znovu trénuje so spoluhráčmi z Cementu Hranice. "Už som čistý a všetko je preč. Pokojný už asi nebudem nikdy a kontrolovať ma budú do konca života," vyhlásil Tůma v rozhovore pre portál olomouc.idnes.cz.

Nejaký čas ešte potrvá, kým sa z fyzickej stránky dostane na niekdajšiu úroveň. "Teraz musím nabrať späť silu a kondíciu. Iný problém tam už nie je. Boh vie, koľko rokom mám v profesionálnej hádzanej ešte pred sebou. Chcem sa však vrátiť a ešte hrať," tvrdí 34-ročný hráč, ktorému v najťažších chvíľach pomáhala hádzaná. Dianie sledoval na internete i v televízii.

Klub plánuje jeho návrat na 8. marca proti Přerovu. "Je to reálne, ale maximálne na desať minút, na viac to zatiaľ nevidím. Chcel som sa najskôr rozohrať v béčku, ale teraz sa bavíme, že to skúsim hneď v extralige. Uvidíme. Môj sen bol vrátiť sa na play-off, teda ak tam postúpime. Musím však cítiť, že chalanom pomôžem," pokračoval pre olomouc.idnes.cz Marek Tůma.

Počas doterajšej kariéry pôsobil v Karvinej, Kostelci na Hanej, Dukle Praha. Na Slovensku získal titul s MŠK Považská Bystrica, v drese ktorej okúsil aj Ligu majstrov: "Bola to parádna skúsenosť, spoznali sme svetových hráčov, na ktorých sa pozeráme v televízii," zaspomínala si šikovná spojka, ktorá neskôr hrávala aj za HC Štart Nové Zámky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok