Rajoy vyzval Tsiprasa, aby z chýb Atén neobviňoval Portugalsko a Španielsko

TA3 , ČTK
1.3.2015 19:17

Španielsky konzervatívny premiér Mariano Rajoy vyzval svojho gréckeho partnera, aby z chýb Atén neobviňoval Portugalsko a Španielsko. Reagoval tak na slová Alexisa Tsiprasa o tom, že Madrid a Lisabon stoja na čele sprisahania proti zadlženému Grécku.

Rajoy: Tsipras hľadá vonkajšieho nepriateľa

Španielsky premiér Mariano Rajoy vyzval svojho gréckeho ľavicového kolegu Alexisa Tsiprasa, aby Španielsko a Portugalsko neobviňoval za chyby, za ktoré si môže sám. Reagoval tak na sobotňajšie Tsiprasove vyjadrenie, že Madrid a Lisabon stoja v čele spiknutia proti zadĺženým Aténam, do ktorého sú vraj zapletené európske konzervatívne sily.

"Nie sme zodpovední za frustráciu, ktorú vyvolala grécka radikálna ľavica sľubovaním toho, o čom vedela, že nedokáže splniť, čo sa práve potvrdilo," povedal konzervatívny šéf španielskej vlády v prejave k svojim spolustranníkom v Andalúzii na juhu krajiny.

"Včera sa grécka strana radikálnej ľavice rozhodla zvaliť vinu za problémy Grécka na vlády Portugalska a Španielska," pokračoval Rajoy. "Hľadanie vonkajšieho nepriateľa je spôsob, ktorý sme v histórii už videli viackrát. Problémy to ale nerieši, naopak ich zhoršuje," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok