Omladený Slovan na úvod jari prehral doma so Žilinou

SITA, TA3
27.2.2015 21:09

Hneď na úvod jarnej časti sezóny 2014/2015 najvyššej slovenskej futbalovej súťaže bol na programe šláger medzi domácim Slovanom Bratislava a MŠK Žilina (0:2).

Omladený Slovan na úvod jari prehral doma so Žilinou
SITA/Ján Slovák

Žilina znížila majstrovské šance Slovana

Po bezgólovom prvom polčase, v ktorom na Pasienkoch hýrili väčšou aktivitou Bratislavčania, no skórovať nedokázali, sa krátko po zmene strán o víťazný gól postaral Lukáš Čmelík. Konečný výsledok stanovil v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času Jaroslav Mihalík. Ambície Slovana na prenasledovanie Žiliny na čele tabuľky Fortuna ligy teda dostali vážnu trhlinu už v prvom jarnom stretnutí.

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:2 (0:0)
Góly: 48. Čmelík, 83. J. Mihalík, ŽK: 64. F. Kubík - 34. Škriniar, 79. Káčer, 84. J. Mihalík, rozhodovali: Jaška - Hancko, Sluk, 2153 divákov

Zostavy:
Slovan: D. Perniš - Kotula (77. Niňaj), Gorosito, Saláta, Jablonský - Simovič, Štefánik - L. Peltier (59. Mészáros), Zreľák, F. Kubík (77. F. Ďuriš) - Soumah
Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský, Káčer - Čmelík (71. Špalek), Lupčo (87. Škvarka), J. Mihalík - Willam Alves de Oliveira (89. Hučko)

Priebeh zápasu:
Prvú veľkú šancu Slovana mal v 12. min legionár z Trinidadu a Tobaga Lester Peltier, jeho strelu však vyrazil žilinský brankár Miloš Volešák a z následnej dorážky netrafil Samuel Štefánik. O 4 min neskôr sa na Volešáka po chybe Milana Škriniara rútil sám Adam Zreľák, no nedal. V 18. min sa ku slovu dostali aj hostia, Miroslav Káčer mieril len tesne mimo. V 24. min vysunul Zreľák Seydoubu Soumaha, ale ani ten Volešáka neprekonal.

O ďalšie 4 min sa k odrazenej lopte dostal Štefánik, jeho pokus bol tečovaný mimo. V 37. min mali domáci opäť šancu, Peltier však v dobrej pozícii napálil loptu len do stredu bránky, kde stál pripravený Volešák. O minútu sa o vzrušenie na opačnej strane ihriska postaral Káčer strelou z hranice pokutového územia.

Čo sa “belasým” nepodarilo počas celého prvého polčasu, dokázal Žilinčan Lukáš Čmelík krátko po zmene strán po chybe gólmana a piatkového kapitána Slovana Dušana Perniša - 0:1. V 58. min po rohovom kope ohrozil žilinskú svätyňu hlavičkou Srb Slobodan Simovič, na bránkovej čiare rovnako hlavou zachránil Škriniar. V 71. min opustil hraciu plochu strelec gólu Lukáš Čmelík, nahradil ho novic v kádri trénera Adriána Guľu Nikolas Špalek.

V 77. min sa kouč Slovana Jozef Chovanec odhodlal k dvojnásobnému striedaniu, namiesto Juraja Kotulu s Františkom Kubíkom prišli Branislav Niňaj a Filip Ďuriš. V 81. min boli domáci blízko vyrovnaniu, po Gorositovej hlavičke uchránil žilinské čisté konto Volešák. Druhýkrát potrestal “belasých” za nevyužité šance v 83. min Jaroslav Mihalík - 0:2.

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok