V Spojených štátoch sa vykoľajil vlak s ropou, úrady nariadili evakuáciu

TA3 TASR
17.2.2015 07:13

V americkom štáte Západná Virgínia sa vykoľajil cisternový vlak, ktorý prevážal surovú ropu. Najmenej 14 vozňov zachvátil obrovský požiar. Úrady preto museli evakuovať okolité obce. Nehoda sa zrejme zaobišla bez zranených.

Požiar si vynútil evakuáciu

Cisternový vlak s nákladom surovej ropy v pondelok vykoľajil v americkom štáte Západná Virgínia, pričom jeden či dva vozne spadli do rieky Kanawha a najmenej 14 vozňov zachvátil obrovský požiar, ktorý si vynútil evakuáciu dvoch obcí. Informovali o tom tlačová agentúra AP a BBC.

Podľa vyjadrenia železničnej spoločnosti CSX nebol pri incidente nik zranený. K nehode došlo popoludní, o 13.30 h miestneho času (19.30 SEČ) neďaleko mestečka Montgomery.

BBC citovala svedka, ktorý odhadol, že horí asi 800 metrov čiastočne zamrznutej rieky. Lawrence Messina zo oddelenia pre vojenské záležitosti a verejnú bezpečnosť povedal BBC, že z vozňa, ktorý sa zrútil do rieky, uniká ropa.

Príčinu vykoľajenia zisťujú

V Západnej Virgínii je v platnosti varovanie pred silnou zimnou búrkou, chvíľami sneží a miestami napadlo až 12 cm snehu. Nie je jasné, či sa na nehode vlaku podpísalo počasie.

Dve lokomotívy a 109 cisternových vozňov viezli surovú ropu zo Severnej Dakoty (pri hraniciach s Kanadou) do mesta Yorktown vo Virgínii, na východnom pobreží USA. Vlak vykoľajil zo zatiaľ nezistených príčin na rovnom úseku.

vlak.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok