Volejbalistov čaká na ME skupina smrti

TASR TA3
16.2.2015 22:42

Slovenskí volejbalisti sa na októbrovom európskom šampionáte v základnej D-skupine stretnú s Ruskom, Srbskom a Fínskom. Rozhodol o tom pondelkový žreb, ktorý sa uskutočnil v Národnom divadle Ivana Vazova v Sofii. V poradí 29. majstrovstvá Európy sú na programe v termíne od 9. do 18. októbra 2015 v Bulharsku a v Taliansku.

Slovenskí volejbalisti, ktorí budú na šampionáte starého kontinentu štartovať piatykrát za sebou a ôsmy celkovo, odohrajú stretnutia základnej skupiny v talianskom meste Busto Arsizio. Rusi sú obhajcovia titulu, Srbi skončili na predchádzajúcom šampionáte tretí.

"Musím sa priznať, že po žrebe som zostal v miernom šoku. Ťažšiu skupinu sme už ani nemohli dostať. Rusi sú aktuálni majstri Európy, Srbi sú pravidelní medailisti zo šampionátov a naposledy skončili tretí. Fínsko je náš tradičný rival, v kvalifikácii MS sme s nimi prehrali. Aj my však máme kvalitný a vyzretý tím, verím, že zabojujeme o postup z ťažkej skupiny. Ani pred ME 2011, kde sme napokon skončili na piatom mieste, nám nikto neveril, mali sme veľmi náročnú skupinu. Verím, že sa história zopakuje a my uspejeme aj tentoraz," povedal pre TASR z dejiska žrebu prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Ľubor Halanda.

Slováci pod vedením trénera Flavia Gulinelliho sa prebojovali na finálový turnaj vďaka minuloročnej úspešnej kvalifikácii, keď v dvoch turnajoch v Poprade a v Grécku obsadili v skupine prvé miesto pred Estónskom, Gréckom a Maďarskom.

Kvalifikovanú trinástku tímov doplnia víťazi májovej baráže, o zvyšné tri miesta zabojujú dvojice Slovinsko - Portugalsko, Estónsko - Švédsko a Španielsko - Holandsko.

Záverečný turnaj ME sa tretíkrát za sebou bude hrať v dvoch krajinách. Finálová časť sa uskutoční v bulharských mestách Sofia a Varna. Diváci v Taliansku uvidia elitný
volejbal v mestách Busto Arsizio (Miláno) a Turín.

ME 2015 - žreb:
A-skupina (Sofia): Bulharsko, Nemecko, Česko, víťaz zápasu Španielsko - Holandsko
B-skupina (Turín): Taliansko, Francúzsko, Chorvátsko, víťaz zápasu Estónsko - Švédsko
C-skupina (Varna): Poľsko, Belgicko, Bielorusko, víťaz duelu Slovinsko - Portugalsko
D-skupina (Busto Arsizio): Rusko, Srbsko, SLOVENSKO, Fínsko

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok