Policajtom vymenia nepriestrelné vesty, väčšina je už po záruke

SITA
15.2.2015 08:39

Ministerstvo vnútra vymení policajtom nepriestrelné vesty. Väčšina z nich je totiž po záruke. Na ministerstve už pripravujú tender na nákup takmer osemtisíc viest. Hodnotu súťaže odhadujú na 7 338 000 eur. Vyplýva to z predbežného oznámenia, ktoré zverejnili vo Vestníku verejného obstarávania.

Policajtom vymenia nepriestrelné vesty, väčšina je už po záruke
SITA

V tendri budú obstarávať tri druhy ochranných balistických viest. Prvou je tzv. podkošeľová vesta na skryté nosenie, ďalej univerzálna vesta a napokon taktická, ťažká vesta. „Všetky druhy musia zabezpečovať kruhovú ochranu trupu voči strelám z krátkych strelných zbraní,“ píše sa v predbežnom oznámení.

Podľa ministerstva vnútra ide o plánovanú postupnú výmenu. „Tento nákup je nevyhnutný, pretože u väčšiny teraz používaných viest sa skončila záručná životnosť,“ uviedli z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra. Problém s vypršanou zárukou vyriešili na ministerstve zatiaľ tak, že do viest vkladajú balistické platne. „Je to však dočasné riešenie,“ priznáva rezort. Prvú časť nákupu nových viest chcú mať za sebou do konca tohto roka, keďže časť peňazí z rozpočtu už na to majú vyčlenenú.

Témy: policajt Vesta
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok