Hokejoví reprezentanti na SZU zdolali Japonsko a obsadili konečnú piatu priečku

TASR
13.2.2015 23:29

Slovenskí hokejisti obsadili na 27. Svetovej zimnej univerziáde konečnú piatu priečku. V piatkovom záverečnom vystúpení zdolali v Mulhacen Pavilion Japonsko 8:3, keď sa v záverečných štyroch minútach presadili až štyrikrát. Najproduktívnejším Slovákom v stretnutí bol Peter Gápa, ktorý k hetriku pridal aj dve asistencie.

Hokejoví reprezentanti na SZU zdolali Japonsko a obsadili konečnú piatu priečku
SITA

Zverenci trénera Andreja Výboha vstúpili do zápasu aktívnejšie a v 5. minúte ich poslal do vedenia Gápa. Japonci následne zlepšili streleckú produkciu a v 13. minúte sa dočkali vyrovnania, po nevyužitej presilovke sa presadil Nakajima. Už o necelé dve minúty sa však Slováci radovali opäť, tesné vedenie im prinavrátil Trenčan.

V úvode druhej časti na neho nadviazal aj Rusina, na čo vysokoškoláci z krajiny "vychádzajúceho slnka" odpovedali v polovici duelu Furuhašim. V úvode tretej tretiny zvýšil na 4:2 Piačka, no už v 49. minúte využil presilovku Ikeda a priebeh opäť výrazne zdramatizoval. Slováci však vyrovnanie nedopustili a štyrmi gólmi v záverečných štyroch minútach definitívne zlomili japonský odpor.

o 5. miesto
Slovensko - Japonsko 8:3 (2:1, 1:1, 5:1)
Góly: 5. Gápa (Trenčan), 15. Trenčan (Gápa), 22. Rusina (Gápa, Kentoš), 47. Piačka (Uhnák), 57. Gápa (Trenčan), 58. Gápa (Trenčan), 58. Szabó (Kentoš, Rusina), 60. Trenčan (Hús, Ketner) - 13. Nakajima, 30. Furuhaši, 49. Ikeda (Macukane). Rozhodovali: Horák (ČR) - Lorentsen Bakli (Nór.), Trobajo Navarro (Šp.), vylúčení: 7:4 navyše Halo (SR) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0
zostava SR: Halo - Lunter, Ketner, Kopecký, Rusina, Palovič, Nociar, Sucharda - Uhnák, Piačka, Mihálik - Trenčan, Gápa, Marušiak - Hús, Bača, Kentoš - Zlocha, Szabó

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok