Vo veku 55 rokov zomrela ikona 80. rokov, spevák Visage Steve Strange

ČTK, SITA
13.2.2015 10:35

Priekopník hudobného štýlu new romance a spevák britskej skupiny Visage Steve Strange zomrel vo veku 55 rokov. Hudobník, ktorý v minulosti bojoval so závislosťou od kokaínu, dostal infarkt počas svojho pobytu v Egypte.

Vo veku 55 rokov zomrela ikona 80. rokov, spevák Visage Steve Strange
RBMradio

Inšpirovala ho skupina Sex Pistols

O spevákovej smrti informovala BBC. Strange, vlastným menom Steven John Harrington, pochádzal z britského Walesu. Tvrdi, že jeho záujem o hudbu začal v roku 1976 počas koncertu Sex Pistols. Vstúpil do služieb manažéra tejto punkovej legendy Malcolma McClarena. Potom založil klub Blitz, ktorý sa stal kolískou novoromoantikov ako Duran Duran, Spandau Ballet, Boya Georga či Culture Club. 

Strangeova skupina Visage vznikla v roku 1979 a po svete sa preslávila predovšetkým hitom Fade To Gray z roku 1980. Skupina vydala v roku 2013 nový album a minulý rok novú verziu svojej najúspešnejšej piesne.

Bývalí členovia Visage Midge Ure a Rusty Egan sú podľa vlastných slov zo smrti kolegu zničení. „Steve bol ikonou 80. rokov,“ povedali na adresu speváka. „Smrť môjho priateľa Stevea Strangea ma veľmi zarmútila. Je to hrozne smutné. Bol dôležitou súčasťou môjho života,“ napísal na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter spevák Boy George. Smrť umelca zasiahla aj Simona Le Bona z Duran Duran, Billyho Idola, Garyho Kempa či Martina Kempa.

Spevákov agent Pete Bassett sa vyjadril, že si svojho zverenca bude pamätať ako pracovitého, zábavného a sympatického človeka. „Vedeli sme, že má nejaké zdravotné problémy, no netušili sme, že boli až také vážne. Jeho rodina a priatelia sú v šoku. Nepredpokladali sme, že by sa niečo také mohlo stať,“ povedal Bassett.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok