Dostál dal podnet na Pellegriniho pre reklamný spot s traktorom

SITA TA3
11.2.2015 14:38

Podnet na predsedu parlamentu Petra Pellegriniho pre možné porušenie zákona o konflikte záujmov podal výboru pre nezlučiteľnosť funkcií predseda OKS Ondrej Dostál. Pellegrini by mal výboru vysvetliť natočenie spotu pre súťaž The School Dance.

Dostál dal podnet na Pellegriniho pre reklamný spot s traktorom
Fcb P. P.

"Ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov verejným činiteľom zakazuje používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu,“ argumentuje Dostál.

Porušenia zákonom stanovených povinností a obmedzení sa podľa Dostála Pellegrini mohol dopustiť tým, že použil svoju osobu, meno a podobizeň na reklamu na súťaž The School Dance.

Trest vo výške ročného platu?

Pellegrini vystupuje v reklamnom videu na uvedenú súťaž. Dostál v podnete výbor pre nezlučiteľnosť funkcií žiada, aby konštatoval porušenie zákona Petrom Pellegrinim a uložil mu pokutu v sume zodpovedajúcej dvanásťnásobku jeho mesačného platu.

V reklamnom spote je podľa Dostála umiestnený product placement na výrobok firmy Samsung. Samsung je jedným z troch hlavných partnerov súťaže The School Dance.

Pellegrini zverejnil reklamné video na svojej facebookovej stránke. "Dnes sme v SND odštartovali už štvrtý ročník tanečnej súťaže škôl THE SCHOOL DANCE 2015. Je to moja srdcovka, pretože spája tri veci, ktoré mám rád – moderné technológie, umenie a pohyb," uvádza na sociálnej sieti predseda parlamentu. Video je zverejnené aj na webovej stránke súťaže.

Pozrite si reakciu P. Pellegriniho

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok