Cesty v severných okresoch zasypal sneh, po celej krajine hrozí poľadovica

TA3, SITA, TASR
10.2.2015 13:35

So snehom na cestách treba rátať najmä na Orave a Kysuciach, zasnežená bola aj rýchlostná cesta R3 medzi Tvrdošínom a Trstenou a medzi Širokou a Sedliackou Dubovou. V najbližších hodinách hrozí na takmer celom Slovensku aj tvorba poľadovice.

Záveje na severe a zasnežená rýchlostná cesta

Cestári v Žilinskom kraji upozorňujú na vytvárajúce sa snehové jazyky a záveje najmä na Kysuciach, Orave a v Turci. Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest so snehom treba rátať na celej Orave a Kysuciach, kde je miestami na cestách jeden až päť centimetrov a v okresoch Námestovo a Turčianske Teplice až 10 centimetrov kašovitého alebo utlačeného snehu.

Zasnežená bola aj rýchlostná cesta R3 medzi Tvrdošínom a Trstenou a medzi Širokou a Sedliackou Dubovou, kde bolo treba miestami počítať s jedným až dvoma centimetrami kašovitého snehu.

Na horských priechodoch Huty, Príslop, Fačkov, Veľké Pole, Donovaly a Makov hlásili cestári jeden až päť centimetrov kašovitého alebo utlačeného snehu.

Poľadovica hrozí po celej krajine

Meteorológovia varujú pred poľadovicou, ktorá môže v najbližších hodinách komplikovať situáciu na cestách po celom Slovensku.     

Na severe a východe sa môžu cesty a chodníky šmýkať po celý deň. Na juhu a západe má začať primŕzať neskôr. Slovenský hydrometeorologický ústav okrem toho vydal aj výstrahu pred vetrom pre viaceré regióny severného Slovenska.

Na hrebeňoch hôr sa tam miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok