V Poprade požiadali pri odstraňovaní snehu o pomoc obyvateľov

SITA
7.2.2015 13:14

Ani týždeň po snehovej kalamite sa mestu Poprad nepodarilo definitívne vysporiadať sa so snehovou nádielkou. Cestári najnovšie žiadajú o pomoc aj obyvateľov mesta, chcú čistiť parkoviská v obytných zónach. Podľa Mariána Galajdu, komunikačného manažéra mesta Poprad, im v tom bránia zaparkované autá.

V Poprade požiadali pri odstraňovaní snehu o pomoc obyvateľov
SITA/Viktor Zamborský

Parkovisko musia vyprázdniť

„Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade sa obracia na domových dôverníkov a predsedov bytových spoločenstiev v meste s návrhom a zároveň s prosbou o pomoc,“ uviedol Galajda. Cestári chcú pokračovať v čistení parkovísk v obytných zónach, situáciu však komplikujú autá, ktoré sú tam zaparkované. Mestskí cestári preto navrhli postup, podľa ktorého by sa mohol stanoviť presný čas, v akom by majitelia vozidlá preparkovali. Podľa nich by sa to dalo aj formou vyveseného oznamu.

Dôležité je, aby bolo dané parkovisko vyprázdnené na presný čas. O ňom by mal byť následne informovaný dispečing SMK na telefónnom čísle 052 773 15 26. Podľa Galajdu zimná údržba po uvoľnení parkoviska pošle operatívne mechanizmus, ktorý prázdne parkovisko dokáže vyčistiť za krátky čas.

Rozširovali aj chodníky

V piatok 6. februára pracovalo na odstraňovaní následkov snehovej kalamity v Poprade 22 mechanizmov. Sedem z nich bolo z SMK v Poprade, zvyšok od externých dodávateľov. „Boli rovnomerne rozdelené na sídliskách a do jednotlivých častí mesta. Pracovali na čistení chodníkov a ciest zaradených do zimnej údržby,“ vysvetlil komunikačný manažér Popradu.

Za pomoci snehovej frézy sa pracovalo aj na rozširovaní chodníkov popri ceste 1/67 z centra mesta na sídlisko Juh. Chodníky na spomínanom sídlisku, ale aj v centre mesta, v okolí nemocnice, rovnako medzi mestským úradom a okresným úradom čistila sedemdesiatka menších pracovníkov menších obecných služieb.

Intenzívne sneženie v Poprade počas minulého víkendu prekonalo viac ako 50-ročný rekord. Podľa informácií zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) napadlo v Poprade za 24 hodín 39 cm snehu. Ide o najväčšie množstvo snehu v Poprade od roku 1951, odkedy SHMÚ tieto údaje eviduje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok