Slováci splnili cieľ, zdolali domácich Gruzíncov

SITA TA3
6.2.2015 21:23

Slovenskej mužskej reprezentácii vo vodnom póle sa podarilo splniť hlavný cieľ na prvom turnaji A-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Belehradu, keď v Tbilisi zdolali domáce Gruzínsko tesne 11:10.

Slováci splnili cieľ, zdolali domácich Gruzíncov
Ilustračný záber SITA

Zverenci trénera Antonia Estellera Serrahimu počas väčšiny duelu viedli a hoci domáci v poslednej štvrtine vyrovnali na 9:9, slovenský tím sa nevzdal a bojoval do konca. Víťazný gól dosiahol Lukáš Ďurík necelé dve minúty pred koncom stretnutia, Gruzínci potom už len skorigovali z pokutového hodu. Ďurík dosiahol v piatkovom zápase štyri góly, ďalšie tri pridal Martin Kolárik a raz sa do streleckej listiny zapísali Lukáš Seman, Kristián Polovic, Tomáš Brúder a Tomáš Bielik.

Slovenský tím v Tbilisi nastúpi v sobotu proti Portugalsku, v nedeľu si zmeria sily so Švajčiarskom.

Výsledok - piatok: 
Gruzínsko - Slovensko 10:11 (1:1, 4:5, 2:2, 3:3)
Góly SR: Ďurík 4, Kolárik 3, Seman, Polovic, Brúder a Bielik po 1

Hlasy:
Michal Gogola (brankár SR): "Odohrali sme výborný zápas a dosiahli v ňom parádny výsledok. Máme dosť mladý tím, z ktorého mám veľkú radosť. Do zápasu sme dali všetko. Ja sám som v bránke urobil všetko, čo som mohol. Keď už sme zvíťazili v Gruzínsku nad kvalitným domácim výberom, je to znak toho, že patríme na ME."

Tomáš Brúder (reprezentant SR): "Som veľmi šťastný z tohto víťazstva. Doterajšie súboje boli len prípravou na tento veľmi dôležitý duel. V úvode sme mohli viesť aj vyšším rozdielom, no Gruzínci sa nevzdávali a bojovali až do konca. Dôležité bolo, že sme sa 'nepoložili', keď súper začal hrať agresívnejšie. Veľkú úlohu zohral aj kolektívny výkon. Slovensko jednoznačne patrí na majstrovstvá Európy."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok