Vodič z havarovaného autobusu je pri vedomí

SITA TA3
6.2.2015 13:53

Českého vodiča autobusu, ktorý havaroval v sobotu 31. januára nadránom pri Spišskom Štvrtku, lekári prebudili z umelého spánku.

„Pacient je pri vedomí, momentálne dýcha sám a komunikuje s okolím. Jeho zdravotný stav je vážny, naďalej zostáva hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jana Adama Reimana v Prešove Renáta Cenková.

Vodiča s početnými zraneniami po nehode previezli do popradskej nemocnice, kde ho aj operovali. Deň po havárii ho vzhľadom na jeho kritický stav transportovali na vyššie špecializované pracovisko do prešovskej nemocnice, kde ešte v ten istý deň absolvoval niekoľkohodinovú operáciu. Odvtedy bol v umelom spánku, na umelej pľúcnej ventilácii.

Linkový autobus na trati Praha – Užhorod v sobotu krátko po 4:00 havaroval na výjazde z diaľnice D1 pri Jánovciach (okr. Poprad), keď počas snehovej kalamity zišiel z cesty a narazil do stĺpa. V autobuse sa viezlo 42 cestujúcich, dve ženy nehodu neprežili, zranených previezli do nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok