Obhajoba Džochara Carnajeva zvaľuje vinu na jeho mŕtveho brata

TASR
2.2.2015 08:48

Právnici údajného bostonského atentátnika Džochara Carnajeva sa podľa všetkého budú snažiť vychádzať pri jeho obhajobe z tvrdenia, že ich mandant bol pod vplyvom svojho brata Tamerlana.

Obhajoba Džochara Carnajeva zvaľuje vinu na jeho mŕtveho brata
SITA

Ten by mal preto niesť hlavný diel zodpovednosti za útok, ktorý sa odohral v roku 2013 v blízkosti cieľovej rovinky slávneho maratónu v americkom Bostone, informovala dnes agentúra AP. Pri atentáte prišli o život traja ľudia a ďalších 260 ich bolo zranených.

Samotný Tamerlan Carnajev prišiel krátko po atentáte o život pri prestrelke s políciou. Jeho brat policajné prenasledovanie prežil a v súdnom procese mu hrozí trest smrti, ak ho súd uzná za vinného zo spáchania útoku. Obhajoba sa tomuto verdiktu snaží zabrániť.

Proces s Džocharom Carnajevom sa už formálne začal, momentálne sa uskutočňuje výber členov súdnej poroty.
Tézu obhajoby potvrdzuje aj vyhlásenie bývalého švagra bratov Carnajevovcov - Elmirzu Khozhugova, ktorý sa podľa agentúry AP krátko po útokoch v Bostone vyjadril, že Tamerlan bol starší a bol tým, kto bol vzorom pre svoje sestry a brata.

"Džochar ho miloval. Urobil by všetko, čo Tamerlan povedal,"
uviedol Khozhugov, ktorý bol ženatý s jednou so sestier bratov Carnajevovcov.


Obžaloba tvrdí, že Džochar a Tamerlan Carnajevovci nastražili 15. apríla 2013 v cieľovej rovinke medzinárodného maratónu v Bostone dve doma vyrobené bomby, na ktoré použili tlakové hrnce naplnené guľôčkovými ložiskami.

Témy: Boston
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok