Žilina doma bez bodového zisku, Poprad jej strelil tri góly

TA3 TASR SITA
1.2.2015 21:55

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v nedeľňajšom zápase 47. kola Tipsport extraligy 2014/2015 na ľade MsHK DOXXbet Žilina 3:1. Hostia položili základy svojho víťazstva v prvej polovici duelu, v 25. min viedli gólmi Bartečka a Sýkoru 2:0. Tri minúty pred koncom tretej tretiny síce znížil Uram, posledné slovo však patrilo Popradčanovi Štalsovi. Poprad je v extraligovej tabuľke priebežne na štvrtom mieste, Žilina figuruje na deviatej pozícii.

Žilina doma bez bodového zisku, Poprad jej strelil tri góly
SITA

MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 57. Uram (Hudec, Ďurkech) - 18. Bartečko (L. Paukovček, Sýkora), 25. T. Sýkora, 60. Stals (Hvíla). Rozhodovali: Jura – Jobbágy, Smrek, vylúčení: 3:6, navyše: Krajči 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Bajaník 5+10+DKZ za údery - L. Paukovček 5+10+DKZ za údery, presilovky: 1:1 oslabenia: 0:0, 1231 divákov

Od úvodu sa hral v Žiline pomerne svižný hokej, hoci domáci tím nastúpil bez viacerých hráčov základnej zostavy. Už v druhej minúte našiel Uram prihrávkou spoza bránky hostí Demela, no ten v dobrej pozícii minul popradskú bránu. V deviatej minúte pálil z kruhu nepríjemne popradský Tomáš Sýkora, ale Cibuľa bravúrne ramenom vyrazil puk. V úvode sedemnástej minúty putoval na trestnú lavicu žilinský Róbert Krajči, ktorý za napadnutie hlavy a krku dostal i osobný trest a hostia roztočili kolotoč v útočnom pásme. Výsledkom bol gól Ľuboša Bartečka, ktorý spomedzi kruhov prestrelil inak pozorného Igora Cibuľu.

Druhú tretinu začali aktívnejšie domáci, no vo viacerých príležitostiach sa nedokázali presadiť a hostia trestali. V 25. minúte stretnutia sa pred bránku Žiliny prebojoval Tomáš Sýkora a vymietol pavučinky v ľavom hornom rohu Cibuľovej bránky. Žilinčania sa po inkasovanom góle znovu nadýchli k útočnej snahe, ale nevyužili dve presilové hry. V 34. minúte sa pochytili Bajaník s Paukovčekom a obaja putovali predčasne pod sprchy. Následne dostali žilinskí hokejisti opäť šancu skórovať pri vylúčení Kasíka, no výborne chytajúci Landsman v popradskej bráne bol proti.

I tretiu tretinu začali aktívnejšie hokejisti Žiliny, ale nedokázali sa dostať do vážnejšieho tlaku. V 45. minúte vystrašil celú žilinskú arénu Tomáš Sýkora, ale Igor Cibuľa si už na jeho pokus dal väčší pozor. V 46. minúte po dobrej kombinácii celej pätorky nemieril presne žilinský Milan Procházka. Následne Žilina nevyužila dve presilové hry a na hokejky "Vlkov" sa vkradla nervozita. V 57. minúte však silou vôle znížil v presilovej hre Marek Uram na 1:2, no to bolo zo strany domácich všetko. Šesť sekúnd pred koncom poslal puk do prázdnej bránky Žiliny Juris Stals a definitívne tak rozhodol o víťazstve Popradu v Žiline pomerom 3:1.

Hlasy:

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "My sme nepredviedli dobrý výkon, no bolo to ovplyvnené chorobou viacerých hráčov a viacero ďalších hráčov nastúpilo so sebazaprením. V piatok sme strávili v autobuse do Skalice 10 hodín a stálo nás to priveľa. Chýbalo nám nasadenie a sily a zahrali sme veľmi zlú druhú tretinu. V tej tretej sme zvýšili obrátky, vydali sme zo seba maximum, ale na zvrat v zápase sme nemali sily."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Hneď v úvode zápasu sme ustáli presilovú hru domácich, čo bolo dobré, následne sme nevyužili dve naše presilové hry. Potom sme dali prvý gól a prišiel pokoj na naše hokejky. V druhej tretine sme kontrolovali hru, držali sme domácich na dištanc a dali sme druhý gól. Následne sme museli zamiešať zostavou pre vylúčenie Paukovčeka a hrali sme na tri formácie. V tretej tretine sme zbytočnými chybami posadili súpera na koňa, ale dali sme tretí gól a som rád, že vezieme tri bodov a že sme vyhrali všetkých šesť zápasov so Žilinou."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok