Slovan v druhom zápase po sebe nedal gól, prehral v Rige

TA3 TASR SITA
1.2.2015 21:51

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej ligy (KHL) na ľade Dinama Riga vysoko 0:6. Zverenci trénera Petriho Matikainena podobne ako v piatok v Helsinkách s Jokeritom inkasovali hneď v úvode, už v 1. min sa presadil Bukarts. Po druhom góle z hokejky Saulietisa v prečíslení nahradil Backlunda v bránke Slovana mladík Godla.

Slovan v druhom zápase po sebe nedal gól, prehral v Rige
SITA/Ján Slovák

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade Dinama Riga vysoko 0:6. "Belasí" neskórovali v druhom dueli za sebou a naďalej figurujú na poslednom 14. mieste tabuľky Západnej konferencie. Ich manko na postupovú ôsmu priečku narástlo už na dvanásť bodov.

V lotyšskej metropole mal Slovan katastrofálny vstup do zápasu, keď inkasoval už po 24 sekundách hry z hokejky Robertsa Bukartsa. Po necelých desiatich minútach zvýšil na 2:0 Kaspars Saulietis a vyhnal z bránky Johana Backlunda, nahradil ho Denis Godla. Riga prakticky rozhodla o svojom triumfe tretím gólom už v prvej tretine a Slovan sa nezmohol na zvrat, keď Andrej Kurdna v druhej časti za stavu 0:3 nepremenil ani trestné strieľanie. Dinamo potom potvrdilo svoje suverénne víťazstvo ďalšími tromi gólmi. Čistým kontom sa v domácom drese blysol brankár Jakub Sedláček.

Zverenci trénera Petriho Matikainena sa najbližšie predstavia v utorok o 17.30 SEČ na ľade Atlantu Mytišči, potom ich čaká v súťaži osemdňová pauza.

Dinamo Riga - Slovan Bratislava 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Góly: 1. Bukarts (M. Redlihs, Videll), 10. Saulietis (Jerofejevs), 20. Videll (Bukarts), 28. Darzinš (Indrašis, Wilson), 31. K. Redlihs (Bukarts, M. Redlihs), 42. Indrašis (Darzinš). Rozhodcovia: Bondar, Drejev – Majtak, Pronakich, vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6270 divákov.

Dinamo Riga: Sedláček – K. Redlihs, Cibulskis, Genoway, Jurčina, Sotnieks, Jerofejevs, Grinbergs – M. Redlihs, Videll, Bukarts – Darzinš, Wilson, Indrašis – Skvorcov, Džerinš, Meija – Cipulis, Saulietis, Trotter

HC Slovan Bratislava: Backlund (10. Godla) – Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, Brejčák, Kozák, Mihálik – Hudáček, Murley, Nagy – Netík, Surový, Jeglič – Ölvecký, White, Kudrna – Rehák, Šťastný, Lunter - Tičar

Hneď z prvej strely na bránku Slovan inkasoval - po 24 sekundách hry tečoval strelu Mikelisa Redlihsa za chrbát Backlunda Bukarts a domáci viedli 1:0. Bratislavčania sa snažili o okamžitú odpoveď, ale Sedláček zlikvidoval pokus Netíka. Diváci potom videli na oboch stranách minimum šancí, hneď svoju druhú ale domáci opäť využili. V 10. minúte v prečíslení troch na dvoch Saulietis švihom prestrelil švédskeho gólmana a za stavu 2:0 išiel do bránky Slovana mladík Godla. O tri minúty neskôr dali o sebe vedieť aj hostia, no Jeglič po prihrávke od Surového stroskotal na Sedláčkovi. "Belasí" mali v prvej časti viac striel, 33 sekúnd pred sirénou ale opäť inkasovali po šikovnej kombinácii Rigy a elegantnom zakončení Vidella.

Aktivita na začiatku druhej tretiny patrila jasne domácim, Godla ale úspešne čelil šanci Indrašisa a v permanencii bol aj v oslabení pri vylúčení Mihálika. V 25. minúte mal Slovan ideálnu možnosť korigovať skóre, keď bol Kudrna v samostatnom nájazde faulovaný Genowayom, no nariadené trestné strieľanie nepremenil. A tak prišiel o necelé tri minúty neskôr trest na druhej strane - kapitán Rigy Darzinš zvýšil už na 4:0 gólom, ktorý musel potvrdiť až videorozhodca, pretože sa puk za chrbát brankára dostal od korčule domáceho útočníka. V polovici duelu už bol rozdiel päťgólový, keď sa presadil Krišjanis Redlihs. Slovan potom nevymazal nulu na konte Sedláčka ani v presilovej hre.

Aj v treťom dejstve trápenie Slovana pokračovalo, zvýraznil ho presným zásahom na 6:0 v 42. minúte Indrašis. O tri minúty neskôr Godla zachránil svoj tím pri šanci Saulietisa po prečíslení Dinama a po kontakte s domácim útočníkom musel jeho zdravotný stav priamo na ľade kontrolovať lekár mužstva. Brankár Slovana v hre pokračoval a úspešne čelil následnej presilovke Rigy, no o víťazovi už bolo dávno rozhodnuté. Slovanisti sa nezmohli ani na čestný úspech a tak na ľade lotyšského zástupcu v KHL prehrali jednoznačne o šesť gólov.

Petri Matikainen, tréner Slovana /zdroj: hcslovan.sk/: "Všetko bolo dnes zlé od začiatku. Domáci strelili aj s prispením šťastia rýchly vedúci gól a v ďalších minútach sme im uľahčili cestu ľahkými chybami. Riga však podala výborný výkon, dobre korčuľovala, hrala pozorne v obrane. Snažili sme sa na dnes pripraviť čo najlepšie, no po dobrých zápasoch v Petrohrade a v Helsinkách nám dnes stretnutie absolútne nevyšlo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok