Katar nezastavili ani Poliaci, vo finále narazí na Francúzsko

TASR
30.1.2015 19:45

Vo finále majstrovstiev sveta v hádzanej nastúpia proti sebe reprezentanti domáceho Kataru a úradujúci olympijskí šampióni z Francúzska. Katarčania si v piatkovom úvodnom semifinálovom dueli pred 15-tisícovou kulisou v Dauhe poradili s Poľskom 31:29 a "Les Bleus" potom vo večernom zápase vyradili obhajcov titulu zo Španielska po víťazstve 26:22.

Katar nezastavili ani Poliaci, vo finále narazí na Francúzsko

Nech už dopadne finále akokoľvek, Katar sa s určitosťou zapíše do histórie. Bude totiž prvou krajinou mimo Európy, ktorá získa na hádzanárskych MS medailu. Úradujúci ázijskí šampióni sa mohli v súboji s Poľskom oprieť o skvelý výkon bosnianskeho rodáka v bránke Danijela Šariča, ktorého vyhlásili za muža zápasu.

Vo frenetickej atmosfére v supermodernej hale v Lusaili sa darilo aj dvojici Kamalaldin Mallash a Rafael Capote, ktorí prispeli k výhre zhodne šiestimi gólmi. Domáci hádzanári tak pokračujú v spanilej jazde, až do tohto šampionátu nikdy na MS nehrali v najlepšej osmičke.

Zverenci trénera Valera Riveru vyzvú v sobotňajšom súboji o zlato olympijských víťazov Francúzov. Tí viedli už v polčase nad Španielmi 18:14, súper síce dokázal znížil na rozdiel gólu, vyrovnania sa ale nedočkal. Francúzov potiahol piatimi gólmi k víťazstvu Michael Guigou, v drese Španielska zaznamenali rovnako po päť gólov Joan Canelles a Christian Ugalde.

O 5. miesto na MS zabojujú Chorváti a Dáni, ktorí si zároveň vybojovali účasť v olympijskej kvalifikácii. Strieborní medailisti z uplynulého šampionátu Dáni zdolali v piatok Slovincov 36:33, Chorváti vyhrali nad Nemcami 28:23.

MS hádzanárov v Katare
o 5.-8. miesto
Chorvátsko - Nemecko 28:23 (13:11)
Dánsko - Slovinsko 36:33 (19:15)

semifinále
Poľsko - Katar 29:31 (13:16)
Španielsko - Francúzsko 22:26 (14:18)


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok