SDKÚ má nový etický kódex, šéfom kultúrnej sekcie sa stal herec

TA3, TASR, SITA
29.1.2015 09:42

Etický kódex v takmer dvadsiatich bodoch upravuje správanie sa a verejné pôsobenie členov SDKÚ-DS. Prezídium vytvorilo aj odbornú sekciu kultúry, ktorej bude šéfovať Ján Greššo.

SDKÚ má nový etický kódex, šéfom kultúrnej sekcie sa stal herec
SITA

Šéfom sekcie je riaditeľ nitrianskeho divadla

Desiatu odbornú sekciu pre lepší život strednej vrstvy - Sekciu kultúry, vytvorilo Prezídium SDKÚ na svojom večernom rokovaní. Zároveň do pozície predsedu tejto sekcie jednohlasne zvolilo Jána Grešša, riaditeľa nitrianskeho divadla Andreja Bagara.     

"Po zdravotníckej sekcii, ktorá svoje opodstatnenie ukázala pri oponovaní vládneho návrhu zákona o zdravotnej starostlivosti, vznikla ďalšia sekcia, na čele ktorej bude významný odborník z tejto oblasti Ján Greššo. Aj tento krok je jasným signálom, že SDKÚ-DS má vo svojich radoch odborníkov a profesionálnych kruhoch rešpektované osobnosti," povedal predseda Pavol Frešo.     

Ján Greššo je slovenský herec a riaditeľ divadla Andreja Bagara v Nitre. V roku 1976 úspešne ukončil VŠMÚ. Do funkcie riaditeľa nitrianskeho divadla nastúpil v decembri 2001. Je synom významného slovenského herca Ľubomíra Grešša.

Schválili Štefancov etický kódex

SDKÚ bude mať Etický kódex správania sa člena strany. Prezídium schválilo kódex, ktorý vypracoval europoslanec Ivan Štefanec. O tomto kódexe bude rokovať ústredná rada strany, ktorá by mala rokovať vo februári.

"Týmto dokumentom sa ako strana budeme snažiť podporiť skvalitnenie spoločenského prostredia na Slovensku a zvýšenia dôvery v politiku ako vec verejnú a rovnako tak aj reputáciu politikov ako vykonávateľov verejnej služby," uviedol Frešo.

Etický kódex v takmer dvadsiatich bodoch upravuje správanie sa a verejné pôsobenie členov SDKÚ-DS. "Je to sumár etických noriem, ktoré určujú rámec najmä slušného vystupovania člena na verejnosti," povedal Frešo. Patrí sem napríklad zastávanie verejnej funkcie a jej nezneužívania na osobný prospech, presadzovanie transparentných súťaží a podobne. Jeho porušenie môže byť aj jedným z dôvodov na vylúčenie člena zo strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok