Slovan vďaka Backlundovi prekvapil v Petrohrade

SITA
28.1.2015 20:17

Slovan Bratislava prerušil na ľade favorizovaného SKA Petrohrad sériu piatich prehier v Kontinentálnej hokejovej lige, ašpiranta na Gagarinov pohár zdolal 2:1 po samostatných nájazdoch.

Slovan vďaka Backlundovi prekvapil v Petrohrade
SITA

Slovan si napravil chuť počas nevydareného januára, v deviatom zápase v kalendárnom roku 2015 vyhral druhýkrát. Napriek dvom bodom je postup do play-off v tejto fáze sezóny momentálne už iba v rovine teórie. V tabuľke Západnej konferencie má klub zo Slovnaft Areny po 51 odohraných zápasoch 59 bodov a za ôsmym Viťazom Podoľsk zaostáva o deväť bodov.

Slovan odohral v Petrohrade najvyrovnanejší tohtosezónny súboj s SKA, predtým prehral na ľade Ľadového paláca 2:7 a doma 1:6. "Belasých" držal nad vodou skvelý Johan Backlund. Bratislavčania predviedli jeden zo svojich najlepších výkonov v tejto sezóne.

Tím Petriho Matikainena od prvej minúty hral pozorne v defenzíve a čakal na svoju šancu v ofenzíve. Odmenou bol gól Ladislava Nagya v 25. min. Najproduktívnejší hráč Slovana dokázal spomedzi kruhov vypáliť spoza Kalinina a vymietol roh bránky Koskinena. Slovan hral obetavo vzadu a držal si tesný náskok. V tretej tretine domáci stupňovali tlak a Backlund bol v ohni striel.

Aktivitou hýril najmä petrohradský kapitán Iľja Kovaľčuk. V 46. min po dlhom obliehaní bránky sa hráči SKA v presilovke dočkali vyrovnania, strelu Čudinova dokázal pred Backlundom ešte šikovne tečovať Jimmie Ericsson. Švédsky brankár slovenského tímu potom viackrát podržal svoj tím. Slovanu sa podarilo vyrovnať hru v strednom pásme, pred jeho bránkou však viac horelo.

Backlund predvádzal skvelý výkon a držal pre svoj tím nádej na dobrý výsledok. V predĺžení si oba tímy utvorili strelecké možnosti, ale brankári boli pozorní. V samostatných nájazdoch vybojoval bod navyše pre Slovan Tomáš Netík. 

Výsledok - KHL: 
SKA Petrohrad - Slovan Bratislava 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 47. J. Ericsson (Červenka, Čudinov) - 25. L. Nagy, rozhodujúci sam. nájazd Netík 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bukin, Sergejev - Birin, Zacharenkov, 12 192 divákov 

Zostavy:
Petrohrad: Koskinen (sam. nájazdy Šesťorkin) - Kalinin, Rukavišnikov, J. Alexandrov, N. Belov, Čudinov, Chafizullin, Jermakov, Judin - Ponikarovskij, V. Tichonov, Kovaľčuk - Panarin, Šipačov, Dadonov - Chochriakov, J. Ericsson, Červenka - Burdasov, Kablukov, Ketov 
Slovan: Backlund - Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák, V. Mihálik - L. Hudáček, Murley, L. Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - Kudrna, Surový, Ölvecký - P. White, A. Šťastný, Dominik Rehák

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok