Nový grécky premiér skritizoval EÚ za spoločné vyhlásenie proti Rusku

TA3 TASR
27.1.2015 10:49

Nový grécky premiér Alexis Tsipras dnes ostro skritizoval Európsku úniu, pričom jeho nová radikálna ľavicová vláda ešte ani nezložila prísahu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Nový grécky premiér skritizoval EÚ za spoločné vyhlásenie proti Rusku
SITA/AP

Tsiprasov úrad uviedol, že Grécko vyjadruje nespokojnosť s dnešným spoločným vyhlásením lídrov EÚ, ktoré sa vyhráža novými sankciami proti Rusku za jeho kroky na Ukrajine.

V oznámení zverejnenom ešte pred zložením prísahy Tsiprasovej vlády úrad gréckeho premiéra napísal, že s Gréckom nikto deklaráciu nekonzultoval a že s jej obsahom nesúhlasí.

Mimoriadnu spoločnú deklaráciu si vynútila "silnejúca podpora", ktorú Moskva podľa presvedčenia EÚ poskytuje separatistom na východe Ukrajiny počas vyostrujúcich sa bojov v posledných dňoch.


Únia už uvalila ekonomické a politické sankcie na Moskvu a na predstaviteľov spájaných s vlaňajším pripojením juhoukrajinského Krymského polostrova k Rusku.


Nový grécky premiér Tsipras prevzal úrad v pondelok, deň po svojom víťazstve v predčasných parlamentných voľbách, v ktorých vystupoval proti úspornej politike.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok