Zápas hviezd KHL pre výber Východu, šesťgólový Moziakin

SITA
25.1.2015 21:23

Hokejisti výberu Východnej konferencie zvíťazili v exhibičnom Zápase hviezd Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v Soči nad tímom Západnej konferencie 18:16 a vrátili mu vlaňajšiu prehru 16:18 z Bratislavy. Fanúšikovia videli v Ľadovom paláci Boľšoj typickú exhibíciu s množstvom gólov na oboch stranách.

Zápas hviezd KHL pre výber Východu, šesťgólový Moziakin
TASR

Celkovo 34 gólov je vyrovnaným rekordom Zápasov hviezd KHL, v roku 2011 v Petrohrade vyhral Jágrov tím nad Jašinovým 18:16 a v roku 2014 v Bratislave Západ nad Východom tiež 18:16.

Do dejiska minuloročných ZOH prišli takmer všetky najväčšie hviezdy ligy, tímy viedli ako kapitáni Iľja Kovaľčuk z SKA Petrohrad a Danis Zaripov z Metallurgu Magnitogorsk. Slovensko v Soči nemalo zastúpenie, svojho hráča tam nemal ani Slovan Bratislava. Hviezdou zápasu bol Sergej Moziakin z tímu Východu, ktorý vo svojom siedmom Zápase hviezd KHL strelil šesť gólov a celkovo ich má na svojom konte už šestnásť. Spolu so šiestimi asistenciami z predchádzajúcich ročníkov je aj najproduktívnejším hráčom v týchto exhibičných dueloch ruskej nadnárodnej súťaže. Štyri presné zásahy v nedeľu zaznamenal Iľja Kovaľčuk.

Stretnutie malo od prvých sekúnd exhibičný náboj. Útoky dominovali nad obranami, brankári nemali veľa šancí. Výber Západu síce inkasoval ako prvý z hokejky Paršina, no potom získal vyššie vedenie, o ktoré prišiel v úvode druhej časti. Strelecky sa potom darilo viac tímu Východnej konferencie, no v 52. min bolo opäť vyrovnané (14:14). V závere sa Moziakin podieľal na zisku rozhodujúceho náskoku pre Východ, ktorý Západu "vrátil" minuloročnú prehru.

"Nečakal som, že dostanem cenu pre najužitočnejšieho hráča stretnutia. Ak by mi dali automobil ako v NHL, vôbec by som sa nehneval," smial sa po zápase Sergej Moziakin a pokračoval: "Dostal som skvelé prihrávky a potom už nebolo pre mňa problémom skórovať. Počas stretnutia bola skvelá atmosféra. Vždy veľmi rád chodím na tieto súboje. Je to pre mňa veľká česť, ak ma nominujú."

Výsledok:

Západná konferencia - Východná konferencia 16:18 (6:5, 3:7, 7:6)

Góly: 5. Wolski, 7. Bailen, 9. Šipačov (Wolski), 12. Kovaľčuk (Moses), 14. Ščitov, 16. Kovaľčuk (Bailen, Moses), 23. Mironov (Wolski, Zajcev), 36. Plotnikov (Kagarlickij, Petersson), 38. Moses (Grigorenko, Kovaľčuk), 43. Pelletier (Šipačov), 47. Kovaľčuk (Bailen), 50. Plotnikov (Kagarlickij), 50. Grigorenko (Kovaľčuk), 52. Kovaľčuk (Grigorenko), 57. Moses (Grigorenko), 58. Wolski (z tr. strieľania) - 5. Paršin (Kugryšev), 11. Moziakin (Zaripov, Lee), 14. Gusev (Azevedo, Gustafsson), 15. S. Kosticyn (Moziakin, Lee), 18. Lundin (Kugryšev, Dawes), 24. Petrov (Gustafsson, Azevedo), 25. S. Kosticyn (Gusev), 28. Kugryšev (Paršin, Dawes), 30. Moziakin (Lee, S. Kosticyn), 30. Zaripov (S. Kosticyn, Kirill Koľcov), 37. Moziakin (Zaripov), 38. Dawes (Kugryšev, Paršin), 46. Gusev, 51. Moziakin (Zaripov, Kirill Koľcov), 54. Paršin (Dawes), 57. Azevedo (Gusev), 57. Moziakin (Zaripov), 58. Moziakin (Zaripov, Kirill Koľcov)

Rozhodovali: Karabanov, Čerenkov - Aľošin, Tomilov (všetci Rus.) 

Zostavy:

Západ: Jeriomenko (30. Galimov) - Bailen, Gunderson, A. Mironov, Zajcev, Gilroy, Ščitov - Grigorenko, Kovaľčuk, Moses - Šipačov, Wolski, Pelletier - Kagarlickij, Plotnikov, Petersson

Východ: Kovář (30. Salák) - Kirill Koľcov, Lee, Hersley, Nikulin, Gustafsson, Lundin - Moziakin, Zaripov, S. Kosticyn - Paršin, Dawes, Kugryšev - Azevedo, Gusev, J. Petrov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok