Figeľ chce zmenu politickej mapy

SITA
25.1.2015 11:20

Predpokladom pre zmenu na Slovensku je podľa predsedu KDH Jána Figeľa postupná zmena politickej mapy. Je presvedčený, že do roka sa zmeniť dá a má. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, cieľom KDH je vo voľbách ukončiť vládu jednej strany, zmeniť ľavicové smerovanie Slovenska a presadiť priority programu KDH do programu vlády.

Figeľ chce zmenu politickej mapy
SITA

Figeľ pripomína skúsenosť z Prešovského kraja, kde v komunálnych voľbách Smer pred rokmi valcoval. Teraz tam v novembrových voľbách uspeli vo viacerých mestách kandidáti KDH. „Toto je skúsenosť, ktorá môže byť základom aj pre vývoj na celoštátnej úrovni. Politika potrebuje usporiadanosť. Nemôže to byť chaos, alebo predstieraná nezávislosť. Všetci sme pozvaní k zodpovednosti. Demokracia potrebuje hodnoty a ich nositeľov - demokraticky zmýšľajúcich občanov. Inak sa stane totalitou väčšiny,“ povedal.

KDH je podľa neho originálne a autentické, pretože je ukotvené v kultúre, tradícii a presvedčení národa, a vyrástlo v zápase proti komunizmu, za slobodu a demokraciu, základné práva a spravodlivosť, a za európsku perspektívu. „Kto volí KDH, vie, aký je náš pohľad na ekonomiku, sociálne veci alebo právny štát. V OĽaNO máte na jednej kandidátke liberálov aj konzervatívcov, pravičiarov aj ľavičiarov, Ficovho parlamentného odvolávača i vládneho splnomocnenca súčasne. Je to skupina ľudí, ktorí nemajú rovnaké smerovanie a často hlasujú každý inak. Sú tu aj strany, ktoré sú politicko-finančnými projektmi s istým cieľom. Keď splnia zadanie, zanikajú,“ zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok