Predajcovia otráveného alkoholu z Olomouca vyviazli s podmienkou

TASR
21.1.2015 20:09

Podmienečné tresty vyniesol dnes Krajský súd v Olomouci v procese s predajcami metanolom pančovaného rumu a vodky, po konzumácii ktorých dvaja ľudia zomreli a dvaja ďalší sa priotrávili. Informovali o tom dnes české spravodajské internetové servery.

Predajcovia otráveného alkoholu z Olomouca vyviazli s podmienkou
SITA

Súd v zdôvodnení relatívne nízkych trestov uviedol, že poškodení v značnej miere sami prispeli k problémom, pretože jediným kritériom pre konzumáciu alkoholu v čase metanolovej aféry bola pre nich jeho cena a nedbali na to, že ide o nápoje bez kolkovania.

Podľa predsedajúceho sudcu bola zohľadnená aj doterajšia bezúhonnosť obžalovaných, ktorí sa stali takpovediac aj obeťami systému. Alkohol totiž dlhodobo odoberali z toho istého zdroja a nikdy s ním nemali problémy. Po vypuknutí metanolovej aféry to však mali prerušiť, čo neurobili.

Súd tak vymeral Luďkovi Vejmolovi trojročný podmienečný trest väzenia s päťročnou skúšobnou lehotou a súčasne sedemročným zákazom činnosti. Predavačku Jarmilu Chýlkovú odsúdil na dva roky podmienečne so skúšobnou lehotou na tri roky.
Rozsudky ešte nenadobudli právoplatnosť.

Prvé prípady otravy metanolom sa v Olomouckom kraji vyskytli v polovici septembra 2012, prvé obete boli z Přerova. Na konci októbra rovnakého roka otravy zaznamenali aj v okolí Prostějova a následne v Olomouci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok