Hromadná nehoda na R1 si vyžiadala obeť, úsek už sprejazdnili

TASR TA3
15.1.2015 12:58

Úsek rýchlostnej cesty R1 medzi Nitrou a Banskou Bystricou, ktorý bol uzavretý z dôvodu dopravnej nehody v katastrálnom území obce Čaradice, je opäť plne prejazdný bez ďalšieho obmedzenia. Dopravná nehoda je v štádiu policajného vyšetrovania.

Hromadná nehoda na R1 si vyžiadala obeť, úsek už sprejazdnili
TASR

Zahynul po náraze do kamióna

Pri nehode zahynul 52-ročný vodič dodávkového vozidla z okresu Nové Zámky, ktorý pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky. „Dôsledkom toho narazil do zadnej časti návesu nákladného auta idúceho pred ním,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Vodič kamióna sa pri nehode nezranil.

Dopravná nehoda sa stala na 71. kilometri rýchlostnej cesty R1 v smere od Nitry. Predchádzala jej reťazová kolízia ôsmich osobných motorových vozidiel. Do vozidla Kia Ceed narazilo zozadu vozidlo Škoda Rapid, ktoré po náraze vymrštilo z cesty, kde zostalo prevrátené na streche. Ani jeden z vodičov sa nezranil.

Následne do vozidla Honda CRV narazilo vozidlo Mercedes Vito, v ktorom sa viezlo osem ľudí. Vodič Mercedesu vyviazol z nehody bez zranení, sedem spolujazdkýň so zraneniami previezli do nemocnice. Ťažké zranenia utrpel aj vodič Hondy.

Príčinu vyšetrujú

„Ani u jedného z vodičov policajti alkohol pri dychovej skúške nezistili. Ďalšie kolízie, ktoré na tejto ceste vznikli, boli vyhodnotené ako škodové udalosti,“ konštatovala Bruchterová.

Príčina, ako aj miera zavinenia pri dopravných nehodách je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania. K vyšetrovaniu dopravnej nehody bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok