Nástupcom Pecka pri výberoch SR 17 a SR 16 sa stal Ladislav Hudec

TASR
12.1.2015 17:03

Novým trénerom slovenských futbalových reprezentačných tímov do 17 a do 16 rokov sa stal Ladislav Hudec. Rozhodli o tom členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (SFZ) elektronickým hlasovaním "per rollam". V tejto funkcii nahradzuje Ladislava Pecka, ktorý prijal ponuku ŠK Slovan Bratislava. Informoval oficiálny web SFZ.

Nástupcom Pecka pri výberoch SR 17 a SR 16 sa stal Ladislav Hudec
TASR

Hráčska kariéra Ladislava Hudeca je spätá predovšetkým s Interom Bratislava, v drese ktorého hrával od svojich 9 rokov, pričom do roku 1987 za jeho "A" mužstvo nastúpil vo federálnej československej najvyššej ligovej súťaži vo viac ako 300 zápasoch, hrával aj za reprezentačnú 21-ku. Neskôr pôsobil aj v rakúskom Bergu a záver hráčskej kariéry (1991-1994) strávil v klube FC Petržalka.

Hudec už SR 17 a SR 16 viedol (2003-2005) a jeho rukami v nich prešli hráči ako Marek Hamšík, Juraj Piroska, Tomáš Ďubek, Tomáš Majtán, Ľuboš Kamenár, Erik Grendel a ďalší. V sezóne 2003/2004 sa so 17-kou v rámci kvalifikácie ME prebojoval do Elite Round.

Najúspešnejšie na klubovej úrovni bolo jeho pôsobenie v Spartaku Myjava, s ktorým za dva roky postúpil z tretej ligy až do najvyššej súťaže, pričom v premiérovej sezóne v nejnapokon atakoval umiestnenie zaručujúce účasť v pohárovej Európe. Naposledy pôsobil v klube FC Nitra.

Prioritnou úlohou nového kouča bude čo najlepšie pripraviť súčasnú 17-ku na turnaj 8. skupiny Elite Round (21.-26. marca v Nemecku) o postup na finálový turnaj v Bulharsku, na ktorý môže postúpiť 15 tímov. Súpermi Slovákov budú tímy usporiadajúceho Nemecka, Talianska a Ukrajiny.

Súčasťou prípravy reprezentačného tímu, ktorý už má na svojom konte aj dve víťazstvá na medzinárodnom turnaji Frenz International Cup 2013 a 2014, bude aj tréningový kemp v Spojených arabských emirátoch, na ktorý odlieta pod vedením L. Hudeca už 17. januára.

Hudec už na kemp v SAE aj zverejnil nomináciu. Počas pobytu v dňoch 17.-24. januára je naplánovaných osem tréningových jednotiek, dva prípravné zápasy a prísluná regenerácia.


nominácia SR 17:
brankári: Samuel Vavrúš (AS Trenčín), Benjamín Száras (FK Senica)
obrancovia: Denis Nemček (FK Senica), Andrej Štrba (FC Spartak Trnava), Kamil Jašúrek (FC Spartak Trnava), Branislav Šušolík (MŠK Žilina), Martin Šimko (FK Dukla Banská Bystrica), Martin Macho (FC Nitra)
stredopoliari: Peter Varga (FK Senica), Filip Moďoroši (MŠK Žilina), Šimon Štefanec (MŠK Žilina), Roman Zemko (ŠK Slovan Bratislava), Daniel Filip Mašulovič (ŠK Slovan Bratislava), Samuel Dancák (MFK Košice), Marek Tešlár (FO ŽP Šport Podbrezová), Peter Kolesár (MFK Zemplín Michalovce), Filip Halgoš (AS Trenčín)
útočníci: Kevin Kele (ŠK Slovan Bratislava), Daniel Dubec (MFK Ružomberok), Ľubomír Tupta (Calcio Catania)

náhradníci:
brankári: Martin Vantruba (FC Spartak Trnava), David Šipoš (FC Nitra)
obrancovia: Martin Šulek (AS Trenčín), Adam Kuľha (MFK Zemplín Michalovce)
stredopoliari: Filip Bango (FC Spartak Trnava), Viktor Jedinák (FK Senica), Peter Dudko (MFK Ružomberok), Tibor Spód (FC Nitra), Christián Herc (FC Nitra)
útočník: Adam Zelenka (FC Nitra)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok