Slovensko ostalo jediným kandidátom pre hokejové MS 2019

SITA TA3
12.1.2015 15:02

Slovensko je už jediným kandidátom na organizáciu 83. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa uskutočnia v roku 2019. Súperom SR bolo doteraz Švajčiarsko, ktoré však svoj záujem o usporiadanie svetového šampionátu presunulo na rok 2020. Informuje o tom oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). O dejisku MS 2019 sa rozhodne v máji 2015 počas kongresu IIHF v Prahe.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v septembrovej oficiálnej prihláške ponúkol za dejiská Košice a Bratislavu, definitívne rozhodnutie o organizátorských mestách bude známe v nasledujúcich týždňoch. Slovensko organizovalo MS v roku 2011, Bratislava predtým v rokoch 1959 a 1992 participovala na usporiadaní šampionátu s českými mestami. 

Kandidatúru odobrila na svojom zasadnutí exekutíva SZĽH v auguste 2014, následne sa pripravil všetok materiál a k prvému septembrovému dňu odišla kandidačná prihláška, ktorú už zaevidovali v centrále IIHF. V septembri 2014 na polročnom kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v Tenerife na Kanárskych ostrovoch predstavili zástupcovia SZĽH motto šampionátu: "Slovak Republic, Hockey Republic, play again" čiže "Slovenská republika, hokejová republika, hrá opäť".

V súčasnosti sú známe už dejiská šampionátov do roku 2018. Najbližšie bude hostiť svetovú hokejovú elitu Česko (Praha a Ostrava) v máji 2016 sa MS uskutočnia v ruských mestách Moskva a Petrohrad, o rok neskôr v nemeckom Kolíne a francúzskom Paríži. Máj 2018 privedie najlepšie reprezentačné výbery do dánskych miest Kodaň a Herning.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok