Mentor bratov Kouachiovcov je ošetrovateľom v nemocnici, kde sú ranení z útokov

TASR
11.1.2015 21:19

Mentor parížskej islamistickej bunky Butte Chaumont, ktorej traja členovia v uplynulých dňoch spáchali brutálne útoky so 17 obeťami na životoch, je momentálne na ošetrovateľskej stáži v nemocnici Pitié-Salpetriere v Paríži.

Mentor bratov Kouachiovcov je ošetrovateľom v nemocnici, kde sú ranení z útokov
SITA/AP

Podľa agentúry AP práve do tejto nemocnice pritom previezli časť zranených po útoku v redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorým sa v stredu celá séria násilností začala.

Hovorkyňa nemocnice uviedla, že v súvislosti s tragickými udalosťami Farida Benyettoua dočasne stiahli zo služieb. Ubezpečila, že Benyettou nebol v kontakte so zranenými v útokoch islamistov, ani s ich rodinami.

Denník Le Parisien uviedol, že podľa hovorkyne nemocnica bola oboznámená s Benyettouovou minulosťou - vedela, že bol v roku 2008 odsúdený na šesť rokov za založenie teroristickej skupiny, keď vyšetrovatelia dokázali, že sa pokúšal vyslať do Iraku skupiny džihádistov.

Benyettou sa na slobodu dostal v roku 2011. Krátko na to sa zapísal do ošetrovateľského kurzu. Jeho vyučujúci si ho pochvaľovali, lebo sa zaujímal o štúdium a bol diskrétny.

V decembri 2014 Benyettou nastúpil v nemocnici Pitié-Salpetriere v 13. parížskom obvode na ošetrovateľskú stáž. Problémom je, že v rozpore s nariadením ministerstva zdravotníctva klinika od neho nežiadala výpis z registra trestov, upozornil denník Le Parisien.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok