Gáborík 1+1, no LA Kings prehralo, Chára a Tatar asistovali, Halák nechytal

TASR
11.1.2015 07:37

Hokejisti Bostonu zvíťazili v úvodnom sobotňajšom zápase zámorskej NHL na ľade Philadelphie 3:1. Na triumfe Bruins sa dvoma asistenciami s poradovými číslami 7 a 8 podieľal ich slovenský kapitán Zdeno Chára.

Gáborík 1+1, no LA Kings prehralo, Chára a Tatar asistovali, Halák nechytal
SITA/AP

Skóre otvoril v 12. minúte počas presilovky mladý český útočník David Pastrňák, ktorý štartoval na nedávnych MS do 20 rokov v Kanade. Ten istý hráč v 45. minúte pridal aj druhý gól hostí a stal sa hlavnou hviezdou duelu. Boli to pri jeho siedmom štarte v zámorskej profilige premiérové presné zásahy, predtým mal Pastrňák na konte len bod za asistenciu. Na 0:3 zvýšil v oslabení Chris Kelly, za domácich stihol už len skorigovať na konečných 1:3 Claude Giroux.

Los Angeles ťahalo doma za kratší koniec s Winnipegom a o výsledku rozhodli až samostatné nájazdy. V ňom stálo šťastie pri Jets, ktorí triumfovali 5:4. V drese "kráľov" sa blysol Marián Gáborík, autor jedného gólu a jednej asistencie.
Neuspel ani Detroit v zostave s Tomášom Tatarom na ľade Washingtonu a prehral 1:3. Pri jedinom presnom zásahu Red Wings asistoval aj slovenský útočník. Tatar odohral celkovo necelých 19 minút a odsedel si dve trestné minúty.

Druhý triumf v rade zaznamenal NY Islanders, ktorý zdolal Columbus hladko 5:2. Rozuzlenie priniesla druhá tretina, počas ktorej skončili v domácej bránke tri góly a "ostrovania" sa dostali do vedenia 4:1. Tentokrát iba na striedačke sedel slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý odchytal šesť predchádzajúcich duelov Islanders.

Výsledky:


Philadelphia - Boston 1:3 (za hostí CHÁRA 0+2)


Minnesota - Nashville 1:3


Colorado - Dallas 4:3


Arizona - Ottawa 1:5


Columbus - NY Islanders 2:5


Montreal - Pittsburgh 1:2 pp


Washington - Detroit 3:1 (za hostí TATAR 0+1)


St. Louis - Carolina 5:4 pp a sn


San Jose - NY Rangers 1:3


Vancouver - Calgary 0:1


Los Angeles - Winnipeg 4:5 pp a sn (za domácich GÁBORÍK 1+1)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok